„След като бебенцата се родят, и след като ги приемем в неонатологично отделение, ние ги поставяме в едни кошчета, с които след това ги носим на майката. На тези кошчета на много видно място има един голямо картонче, на който пише името на майката и номера на бебето, който е еднакъв с този на майката.

По този начин става съпоставка и самите майки си виждат бебетата. Разминаването е станало точно тогава – при първото раздаване на бебенцата.“

Това обяви на брифинг директорът на „Шейново” д-р Румен Велев.

Проверява ли се болницата

В болницата тече вътрешна проверка и на виновниците за случая ще бъдат наложени строги санкции, каза още той. Д-р Велев поднесе извиненията си на засегнатите семейства.

В болницата има още 3 проверки, допълни той като уточни, че при изписването на бебетата номерата на гривните не са сверени, а това било част от протокола. Според д-р Велев размяната е настъпила по-късно, не веднага след раждането.

Той изключи всякакво наличие на умисъл в случая, който се оказва прецедент. По думите му случаят е низ от нелепи случайности, а грешката е на един човек, който „в началото е объркал нещата”.

Човек изпадна в мозъчна смърт след побой в дискотека в Попово

46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна смърт след сбиване пред нощен клуб в град Попово. Инцидентът е от събота срещу неделя.

Мъжът е баща на три деца. Близките му твърдят, че е пребит от охранители на заведението, отказали да го пуснат заради неприличен външен вид.

Гален Минчев и Здравко Здравков решават да посетят нощен клуб в град Попово около два часа през нощта. 46-годишният Гален е надзирател в разградския следствен арест. Само той получава отказа да бъде пуснат в клуба, твърди неговият приятел.

„Стана проблем, че моят приятел е с анцуг. Голям проблем стана. Мен с дънки ме пускат, а него с анцуг – не.

Изкараха ни извън заведението, Гален го хвърлиха на страна. Единият от охраната ме удари с гумена палка. Казах, че Гален е полицай, за да го оставят и крещя: „Той е полицай, оставете го!”. Дойдоха полицаите и завариха охраната върху Гален.”

Разказва по спомени Здравко Здравков, който е приятел на пострадалия мъж.

Двамата мъже отиват в полицията, за да дадат показания и се прибират. Съпругата на надзирателя го посреща, виждайки рани по лицето му.

„Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и каза, че много го боли ръката.”, допълва Христина Димитрова.