„Доброволно излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония.”

С тези думи шоуменът и лидер на ПП „Има такъв народ“ започна и завърши своето публично изявление.

Какво още каза Трифонов

В извънредно изявление лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че слага край на коалицията.

„Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея, са две – Северна Македония и фактът, че в държавата вече няма пари.

По отношение на Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, различна от политиката на Министерството на външните работи, на парламента и политиката, декларирана на Консултативния съвет при президента.”, мотивира се лидерът на ИТН.

„Всичко е въпрос на морал. Ако ние искахме власт, щяхме удобно да си стоим в управлението и да се ползваме от всички ползи на властта. Че то сега би следвало да си ми е супер и да се съобразявам с Кирил Петков и Асен Василев.”, разяснява Трифонов.

Още откровения от Трифонов

„Аз не съм тук заради властта, даже продължавам да не се чувствам политик. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати.”, коментира още Трифонов.

„Ще започнат всякакви глупости, че спираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората.

Но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха.”, обясни още той.