Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки е категоричен – няма да бяга от страната и ще се защитава пред съда в България. Коментарът му идва само ден след като получи 4 години затвор за рекет и изнудване.

В какво се състои обвинението срещу Марешки

Той е обвинен, че е изнудвал мъж за сума от 10 000 лева, която трябвало да е месечен наем за пицария. Според съда деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Марешки пък категорично заяви, че изнудване не е имало.

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен.”, обяви още лидерът на ВОЛЯ.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция, и че съдебната система е независима.”, смята Марешки.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно.”, допълни лидерът на ВОЛЯ.

Марешки – категоричен, че искат да очернят името му

„За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен.“, категоричен е Марешки.

Ако бъде признат за виновен, заяви, че няма никакво намерение да бяга от страната.

„Ще се защитавам в България. Вярвам, че накрая справедливостта ще възтържествува”, сподели политикът.

Марешки е убеден, че ВОЛЯ ще има още един мандат в парламента.

„Ние имаме какво да вършим.”, обяви той.

На въпрос дали е убеден, че след станалото трябва да даде подпис от необходимите 160 за свикване на ВНС той отговори:

„Аз съм убеден, че след като един плаж, според президента, е много по-стойностен от моята свобода, ще му направя оферта – абсолютно безвъзмездно да подаря плажа на президента, той да си подаде оставката и да стане един олигарх с плаж.”, заключи Веселин Марешки.

„Най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него.”.

Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook. Той честити на децата началото на новата учебна година и им пожела успех и спокойни дни.

Според премиера в условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми, но ще се търсят най-верните решения.