Възможни ли са натрупвания? Това ще ни каже някой тогава, когато се сметне за добре.

Ах, морето!

Бургаско семейство е с минус 600 лв. от семейния си бюджет заради наложена глоба. За случая се разчу след като семейството потърсило голяма национална медия, за да поиска сметка директно от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Пламен и съпругата му Вяра излезли да разходят кучетата си в Морската градина в Бургас.

Двойката живее на метри от парка и обясняват, че често излизат от вкъщи за около 15-минутна разходка. Уверяват, че го правят заради животните.

Заветната разходка

Последната разходка обаче, двамата ще запомнят с написването на актове и на двамата поединично. Общата сума, която семейството дължи е 600 лв. – по 300 лв. на човек.

"Полицаите ми обясниха, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета си в паркове и градинки", разказва ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина в Бургас.

Пламен обаче има отговор за ситуацията.

"На сайта на Министерство на образованието е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав - министър Ананиев или полицията?", пита пострадалият бургазлия. Според него, полицията не е била наясно какво върши в момента на създаването на акта.

Поради постоянните смени и все по-неуточнени мерки, хората се объркват и се случват точно такива недоразумения.

Семейството увери, че спазват всички мерки за борба с разпространението на болестта, спуснати от Националния оперативен щаб.

Относно задължителната дистанция на публични места, както и за спазването на всички останали мерки за сигурност, които са приети, семейството обяснява, че са стриктни.

Разходката на домашните им любимци обикновено била с изключително кратка продължителност.

Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени и объркани. Вместо злоба и негодувание, бургазлиите подхождат с грижа към останалото общество.

Те апелират за по-голяма точност на наредбите и правилно обяснение на това какво точно искат от нас управляващите.