Уверението на акад. Денков е, че от коалицията ще направят всичко възможно да съставят кабинет, въпреки малкия шанс за „минаване“ при вота.

„Ще хвърлим всички усилия да успеем да предложим правителство, което да е толкова добро, че да не може да бъде отхвърлено в зала.“

Това каза Искрен Митев, който е част от "Продължаваме Промяната".

Какъв е планът, по който ще се работи

По думите му всички поканени на разговори са се явили.

"Тезата, че е трудно да се направи правителство е вярна, но сме показвали и друг път, че с открити разговори успяваме да привлечем много крайни позиции. Ако видим, че разговорите ни са смислени, ще предложим кабинет.

Имаме опита и желанието да го направим. Не търсим конкретна подкрепа за наше правителство, а за определени политики.

Да търсим обединителни линии, а не да чертаем червени. "Възраждане" например казва, че никой няма да подкрепи. Позицията на ДПС не е ясна, ние не търсим тяхната подкрепа, но може и тя да помогне.

В никакъв случай обаче не целим подкрепа от ГЕРБ и ДПС, защото се борим срещу техния модел.", обясни той.

Според него предложеното от ГЕРБ е различно от това на ПП.

"Хората, издигнати от тях, се надяваха да не бъдат избрани, за да не са под ръководството на ГЕРБ. Вярвам, че ДБ ще ни подкрепи и ще има споделена отговорност. Има задържане и нарастване в доверието за нас.

Не смятам, че ПП е направила нещо конкретно, което да ерозира доверието към нас.", коментира по темата още Митев.

В същото време

На 17 декември 2022 г. на Митнически пункт „Капитан Андреево” пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Норвегия през България за Турция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение на полуремаркето.

При последвалия физически контрол в две от гредите за укрепване на товара са открити пачки норвежки крони с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 3 000 000 норвежки крони с обща левова равностойност 559 698 лева.