Северна Корея съобщи, че е изстреляла две стратегически крилати ракети от подводница, предават информационните агенции. Официалната севернокорейска информационна агенция КЦТА заяви, че ракетите са били насочени към мишена в морето.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея каза, че военните са били поставени в състояние на повишена готовност и разузнавателната агенция в страната работи съвместно с американските си партньори, за да анализира характера на изстрелването.

Северна Корея изстреля нова балистична ракета

Според КЦТА през вчерашния ден е било проведено учение за подводно изстрелване на стратегически крилати ракети.

По време на учението подводницата ("8.24 Yongung") е изстреляла две стратегически крилати ракети ракети във водите край източното корейско крайбрежие. Ракетите са прелетели около 1500 километра преди да ударят цел в морето, допълва севернокорейската агенция.

Войната в цифри

Украйна и Русия съобщават, че са понесли големи загуби в продължаващите ожесточени боеве за Бахмут. Вече месеци наред Москва се опитва да превземе източноукраинския град в мъчителна война на изтощение с цената на хиляди жертви.

Президентът Володимир Зеленски обяви, че през последните дни руските сили са дали над 1100 жертви. От своя страна Русия съобщава за убити повече от 220 украински военнослужещи през последните 24 часа.

Зеленски обяви санкции срещу 120 физически и 287 юридически лица.

Бахмут се превърна в сцена на най-ожесточените сражения от началото на войната преди повече от година. Според анализатори, градът има малка стратегическа стойност, но се е превърнал във фокусна точка за руските командири, които се опитват да осигурят положителни новини на Кремъл.

"За по-малко от седмица – от 6 март – успяхме да убием повече от 1100 вражески войници само в района на Бахмут, което е необратимата загуба на Русия, загубата точно там, близо до Бахмут.

Освен това има още поне 1500 ранени сред вражеските редици, чиито рани са несъвместими с продължаването на боевете. Унищожени бяха десетки единици вражеска техника. Освен това бяха изгорени повече от десет руски складове за боеприпаси.", каза украинският президент.