В София беше открито 11-ото поредно издание на технологичния фестивал WebIt 2019. Тази година фестивалът събира близо 15 000 делегати от 120 държави.

По време на откриването бяха представени редица интересни и заинтригуващи неща от света на новите технологии, а сред най-ярките бяха робот компаньон, летящ мотор и кибер обувки.

Определено най-голям интерес събра роботът компаньон на име Хармъни. Тя е първият робот компаньон, който успешно наподобява реална човешка фигура и дори притежава силиконова кожа.

За разлика от досегашните силиконови и надуваеми секс кукли, Хармъни може да общува и се приспособява към характера на своя притежател.

„Може да настройвате нейния характер – по-забавна, по-наивна, по-разговорлива, а също може да изберете външния ѝ вид. Хармъни би могла да се използва за здравни грижи, като секретарка, като рецепционистка“, заяви Гаил Линдрот.

Подобна иновация би променила напълно света на сексуалното задоволство. Досегашните силиконови и надуваеми секс кукли, които могат да бъдат открити в по-реномираните онлайн секс магазини, бяха решението на самотата за много хора по-света.

Но това изобретение, което се доближава максимално до истинското преживяване с жена, би създало революция в човешките отношения и е редно да си зададем въпроса дали мъжете няма да започнат да предпочитат роботите компаньонки пред компанията на истински жени?

Иначе в Европа и по света кибер куклите не са нещо ново – наскоро в Испания проститутки протестираха против кибер бардаци, които изземват бизнеса им и ги държат без работа. В България също наскоро отвори къща за удоволствия с кибер кукли.

Можем само да гадаем накъде ще продължи развитието на роботиката, по-специално в областта на сексуалното задоволяване. Определено, обаче, секс роботът Хармъни изглежда впечатляващо със своята адаптивност, интелигентност и човешко излъчване.

Дали идва краят на човешките отношения между мъж и жена, каквито ги познаваме, ще видим тепърва, но със сигурност те са необратимо променени.