Булките, които очакват дете, обикновено изпадат в отчаяние, когато започнат да планират сватбата си. Докато другите имат цяла вселена от различни стилове дрехи, бременната булка обикновено има доста ограничен избор от няколко модела със специфичен дизайн, които изглеждат меко казано странно.

Днес нещата са доста различни, но ето няколко съвета, които можете да имате предвид, когато избирате роклята си.

1. Пазарувайте колкото се може по-близо до датата на сватбата

Ако имате нужда от обикновена рокля, добра идея е да започнете да пазарувате няколко месеца преди събитието. Така ще имате време да разгледате, да сравните моделите по магазините и да изберете.

Когато сте бременна, формата на тялото ви се променя с всеки изминал ден и затова е добра идея да купите роклята около месец преди сватбата. Така няма да се налага да правите много промени.

2. Вземете роклята предварително

Веднъж набелязали роклята, която искате, можете да отидете седмица преди сватбата и да я вземете. Така служителите в магазина могат да я коригират, за да ви пасне идеално.

3. Подчертайте корема си с шарф

Дрю Баримор се омъжи за Уил Копелман през 2012 година, когато беше вече бременна от няколко месеца. Тя подчерта корема си с черен шарф на фона на бялата си рокля Шанел. Това може да е един стилен аксесоар, дори и да е в същия цвят като роклята.

4. Ако наистина искате да подчертаете корема си

Има булки, които искат роклята им да изглежда красива по стандартен начин, но има и такива, които искат тя да подчертава корема им. Ако това е и вашето желание, трябва да потърсите професионален шивач, който да коригира роклята по подходящия начин.

5. Удобството е важно

Много булки се спират на тесни и стегнати модели рокли, дори и те да не са толкова удобни. Те вярват, че която и неудобна рокля да им предложат, си заслужава да се пъхнат в нея, само и само за да постигнат изумителен ефект.

Но неудобството и дискомфортът не са добър вариант за бременните булки. Трябва ви рокля, която ви позволява да се движите свободно, не ви стиска и стяга и не ограничава движенията ви.

6. Може да изберете и къса рокля

Напълно възможно е да успеете да накарате булчинската рокля до коляното да свърши работа. Това може да е смела стъпка, която да стъписа гостите ви. Разбира се, това няма да е толкова лесно, но ако имате подходящата телесна форма за подобна рокля, можете да успеете дори и в напреднала бременност.

7. Обикновено с по-дълга рокля е по-лесно

И докато дължината на роклята е въпрос на стил, по-дългите рокли са по-добрият вариант за бременни булки.

8. Не е нужно да е бяла

Много известни знаменитости избират цветни булчински рокли вместо традиционните бели. Ако не можете да намерите подходящата бяла рокля, можете да разширите сферата на търсене, като включите и цветни варианти.

9. Оглеждайте се за повече дантела

Дантелата е уникален материал, който може да направи по-големите рокли да изглеждат деликатно. За бременни булки е страхотна идея да се оглеждат за дизайни, които включват много дантела.

10. Не носете токчета

Не е добра идея да слагате по-високи обувки на сватбата. Ако все пак трябва да сте с токчета, изберете модел, не по-висок от сантиметър, два. Иначе краката ви много бързо ще се уморят.