"На мен Кирил Петков ми прилича на Джон Траволта. Те с Василев са симпатични като външност.

Далеч, обаче не са открили топлата вода, техните идеи са приоритетите на страната".

Това заяви Филип Станев от "Има такъв народ".

По думите му, ако Петков е нарушил Конституцията, ставайки министър с двойно гражданство, то това би било възможно най-лошият пример за българите.

Защо не се създаде парламент от ИТН

"Те са новата вълна в българската политика, ние също сме част от нея. Бяхме отворени докрай към работа с т. нар. партии на протеста. Кабинет не се състави заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност.", смята той.

Според него е необичайно твърдението на Петков, че ще води разговори с ГЕРБ и ДПС, ако признаят за корупция.

"Няма как да бъде отворен диалогът с ГЕРБ и ДПС, те доведоха нещата до сегашното състояние. Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите.

Когато знаем точните числа и проценти, ще можем да кажем какво ще предприемем. Правителство на всяка цена означава, че е много важно да го има, а не че ще допуснем всякакви компромиси.", заяви Станев.

И допълни, че подкрепя призива на Слави Трифонов, че трябва да има смирение.

Стои ли Маджо зад ИТН

За твърденията, че зад ИТН стои Маджо, Станев заяви, че ако няма доказателства, всичко е само клюки и сплетничене.

„Има такъв народ“ има сериозна членска маса. Партийните ни членове си плащат членския внос в размер на 10 лв. Има и дарения, но ние спазваме волята на гражданите и вземаме 1 лв. субсидия“, обясни той.

За спора с Татяна Дончева Станев каза, че никога повече няма да говори с нея.

„Тя много добре свири на цигулка, може би трябваше да си се занимава с това. Поведението й е грозно, интригантства и сплетничи. На края на последния парламент тя беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално“, коментира гостът.

Относно казуса с Петър Илиев Станев заяви, че той не може да е ключов за определяне на едно управление.

"Ние стоим зад хората, с които искаме да работим. Да го оставим на личното му спокойствие, той преживя много. Да не гледаме в миналото", призова той.