Родители твърдят, че детето им е бито в детска градина в столичния кв. „Дружба”. Майка на момиченце на година и 9 месеца разпространи потресаващи снимки във Facebook, на които се виждат синини и наранявания по тялото на детенцето.

Ето го и разказът от първо лице

„Знаем, че става въпрос за частна детска градина, в която има 3 групи от по 10 деца. Не ни приеха в държавна, защото няма места и затова решихме да пробваме тук.

Таксата на месец е 600 лв. Първите наранявания на детето бяха синини по крачетата.

След това, обаче имаше огромна синка на ханша, одиране на клепача и рана на бузата. Казаха ни, че са се били с друго дете.

Най-фрапиращото е, че веднъж я прибрахме с отлепен и посинен нокът. Директорът каза, че нищо не се е случило и заяви, че ще ни прекрати договора.

Искахме да видим камерите, но тя отказа.”, разказа пред камера майката на пострадалото дете.

Тя поясни, че е подала сигнал до МВР и „Закрила на детето”. По думите ѝ в градината няма медицинска сестра.

„Знаем, че за всяка група се грижат 2 жени, като една от тях трябваше да е медицинска сестра, но предвид коронавируса не сме влизали в сградата.”, поясни жената.

Директорката отказа категорично да коментира темата. От МОН обясниха за медиите, че градината няма лиценз, а от „Закрила на детето” казаха, че това място не съществува по документи.

Развитието по случая тепърва предстои.

13-годишна майка търси място за детето си

Не знаем кое е по-скандалното в ситуацията – дали майката е 13-годишна, или семейството е над 15-членно, но е факт, че многочленната фамилия няма къде да живее. По думите на семейството те имат и желание, и нужните средства да излязат да живеят в жилище под наем.

Това ги кара да се обезсърчават и да остават в дома за временно настаняване, където условията не са от най-великолепните.

13-годишна майка на новородено момиченце и многочленното ѝ семейство търсят дом, където да се настанят за постоянно пребиваване. Дядото и бабата на детето имат и други десет деца.

Многобройното семейство обитава три малки стаи в центъра за временно настаняване в ”Захарна фабрика”. Фамилията кандидатства за общинско жилище, но засега нямат успех. Всички опити да излязат на свободен наем ”ударили на камък”, както казват те.

„Тези хора ще получат общинско жилище, когато получат картотека.”, каза и обеща Калин Григоров, който е от "Управление на общинската собственост и жилищния фонд", р-н "Илинден".