„Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на Европейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам”, заяви пред медиите лидерът на бъдещата партия „Републиканци за България” и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обясни още по темата, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина, заради която оттеглянето му от управляващата партия е станало факт. Според него така или иначе напускането на най-влиятелната партия в България е щяло да се случи в някакъв етап.

„Аз не смятам, че съм нарушил закона по някакъв начин и съм направил нещо нередно. Но когато се създаде тази ситуация, единственият разумен вариант беше да се оттегля.

Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи факти и сюжети, които да те дискредитират”, коментира по темата Цветан Цветанов.

Кой каква роля е играел в играта

Според него са преминати някакви граници, а той е бил буфер, който е понасял адски много негативи от решенията на един човек, който всеки познава. За него политиката е вид важна кауза, а като такава може да се опише и новият му политически проект, с който се е заел.

Цветанов призна, че в миналото е допускал много грешки, които със сигурност няма да допусне да се случват отново.

"Аз не съм предал ГЕРБ, просто ГЕРБ предаде всички тези ценности, в които вярвах. Това според вас предателство ли е?

Не е, предателство е, ако останеш и продължиш да правиш нещо, което е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена.", каза категорично той.

Цветанов ли е снимал премиера

Цветанов отхвърли абсолютно всички обвинения относно снимките, направени от спалнята на премиера на България Бойко Борисов. Според него тезите на управляващата партия са тотална антикризисна мярка, която граничи с кризисния пиар.

„Това са толкова несъстоятелни тези. При всички положения не мога да бъда аз, не може да бъде и мъж. За да снимаш човек, който спи, трябва да имаш достъп до спалнята му.

Няма как при премиера това да бъде мъж. Влизането във вилата, в която пребивават президентът и премиерът, и достъпа до по-личните пространства, се охранява адски строго от НСО.”, каза той.

Според него отговорът на въпроса кой е снимал премиера трябва да дойде или от самия него, или от разследващите, които са се заели със случая.