„Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки. Продължаваме да разговаряме с много хора. Идеята е всеки един народен представител да осъзнае огромната отговорност, която носи в Народното събрание. Това, което видяхме е, че има смели хора. Има хора, които са отговорни и сега се надявам техният пример да бъде последван”.

Това заяви пред журналисти в Трявна премиерът Кирил Петков.

Министър-председателят бе попитан и какво смята за записа с Радостин Василев и Христинка Иванова.

„Първо, аз не чух заплаха. Те се опитват да направят инсимулации. Това само по себе си е долно – да записваш хора, с които работиш”, коментира Кирил Петков.

Какво е предизвикало забавянето на актуализацията на пенсиите

По думите му забавянето на актуализацията на пенсиите е невероятен удар върху най-бедните пенсионери. Според него, ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

„Ако до края на годината нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени.

Едновременно с това газовата дизерфикация трябва да продължи по начина, по който го направихме", допълни премиерът.

Защо Светлин Стоянов напусна ИТН

"Името Орлин Алексиев е червената линия, която ме накара да напусна ИТН. Крайно решение взех в неделя след изказването на Трифонов.

Той призна, че е приятел с Орлин Алексиев от 20 години, но каза, че не знае с какво се занимава той сега. Върху нас никой не е оказвал натиск да напуснем ИТН. Нелепи са слуховете за джипове".

Това заяви Светлин Стоянов – един от отцепилите се от партията депутати.

Той призна, че е осигурявал охраната на Алексиев, но не го познава лично.

"Притеснява ме, че Алексиев е бил общински съветник от ГЕРБ, а аз станах един от учредителите на ИТН, за да премахнем ГЕРБ от властта", сподели Стоянов.

По думите му решенията как да гласува парламентарната група са били предавани от Тошко Йорданов.

"Предполагам, че това е била волята на Слави Трифонов. Мнозина остро възразяваха срещу това. Решението да напуснем е вземано с месеци", разкри той.