ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ са подписали предизборно споразумение за обединение на патриотичния сектор в България. Те ще се явят на изборите на 11 юли под името „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

Лидерите на формациите няма да участват в листите.

"Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни;

повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа;

недопускане на ДПС в управлението на България; независима и националноотговорна външна политика; защита на традиционното българско семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм;

въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др", казват от коалицията.

Мнението на Валери Симеонов

„Ако зависи от мен, ГЕРБ по-скоро не са нашите единствени партньори в едно бъдещо правителство, защото отнесохме негативите на чекмеджетата. Следващото управление на България ще бъде от широка коалиция, която няма да е само от две партии.

Няма нищо по-принципно от идеята за обединение между хора, които припознават родолюбието. Работили сме с и ВМРО, и с ВОЛЯ и не виждам никаква изненада”.

Това заяви пред медиите председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той призова лидерите на ГЕРБ, БСП и „Демократична, България” също да се откажат от участие в листите за депутати.

„Който влиза в политиката трябва да е готов върху него да се стоварят кофи с кал. Поведението  ни е отговорно и сме длъжни патриотичните сили да бъдат представени в парламента. Над 300,000 души изповядват нашата кауза.”, добави Симеонов.

Как според него ще действа новото правителство

„Няма нищо лошо в проверките. Подкрепям всичко, което е в рамките на закона. Притеснителна обаче е заявката за мащабни реформи, защото това правителство е избрано, за да направи изборите. Трябва да се съсредоточат в това. Не виждам защо всички министри и областни управители трябваше да бъдат сменени”.

Смяната им той определи като „пресилено действие на новата власт”.

„Констатациите, че службите не служат на родината са интересни. Кога Радев разбра, че това е така? Службите бяха под негов контрол. Интересно ми е кога тези нарушения са установени и защо се изкарват точно сега”, попита Симеонов.

Сигналите подадени в Комисията по ревизия приличали на „статия от жълт вестник”, смята лидерът на НФСБ. Според него е абсолютно задължително частният бизнес на една държава да бъде подпомаган от държавата.

„Всички, които извършват законен бизнес, трябва да бъдат подпомагани. Всяка една държава го прави и това не се смята за лобизъм”, обясни още той.