Пореден обир на салон за красота, но този път освен, че крадците са задигнали почти всичко вътре, са обрали и кутия за дарения, в която са събирани пари за дете с аутизъм. Сигналът е от потребители в социалните мрежи.

Детето се нуждае от ежемесечни грижи и скъпоструващи терапии, а собственикът на салона за красота е решил да помогне за каузата, като постави там кутия за дарения. След обира обаче парите в кутията липсват, а полицията издирва извършителя на престъплението.

Всичко се случва във варненски салон за красота вечерта в неделя срещу понеделник, когато крадци влизат вътре и обират по-голямата част от инвентара. Управителят на салона споделя, че това не е първото посегателство, но до този момент са били откраднати малки и незначителни неща.

Какво реално задигат наглите бандити

Престъпниците, обаче не се задоволяват само със скъпите инструменти и козметични продукти, а взимат и парите от кутия за дарения за болно дете.

„Тъй като е запечатана кутията, няма как да се преброят парите, но долу-горе мисля, че около 100 лв. е била сумата.”, смята собственикът на салона Диан Георгиев.

В кутията са събирани пари за лечението за малкия Гого. Той е с диагноза детски аутизъм и се нуждае от редовни терапии, за да подобри състоянието си. А майка му е възмутена от случилото се.

„Не ми стана приятно, натъжих се, предвид, че се стигна до това и върху наша кутия да се посегне. Стана ми тъжно и за собствениците, че трябва да преминат през това. Силно се надявам да се намерят нещата, и злосторниците и те да се намерят и да си получат заслуженото”, каза Диана Петрова.

В салона за красота ще продължат да събират пари за детето, но този път управителят възнамерява да сложи и видеонаблюдение. Въпреки случилото се майката е категорична, че ще продължи с кампанията за събиране на средства.

„Имаме кампания за Гоги. Събираме средства за неговите терапии, защото ние изпитваме финансово затруднение с баща му и ще помоля, който може да ни помогне. Надявам се повече да няма такива случаи - посегателства над кутии за деца”, добави Диана.

Напомняме за случая в Стара Загора

Съдът в Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен младеж за кражба. В началото на април, той открадна от центъра на Казанлък кутия с дарения, предназначени за лечението на 39-годишната Зара Халачева.

Оказва се, че още преди да извърши кражбата с дарения, младежът е бил обявен за общодържавно издирване по дело за кражба на четири велосипеда на обща стойност 3,500 лева.

Въпреки открадната кутия със събраните в нея пари, днес, Зара Халачева замина за Турция, където ще бъде извършена операцията по трансплантация на бъбрек. Средствата за лечението й се събираха в продължение на 3 години от дарения.