Две обвинения повдигна Районната прокуратура във Враца след случая, при който седем полски тира блокираха български бус и набиха шофьора му. Обвиненията са за двама от водачите, на единия заради ударите, които нанесъл на българина, а на другия - за разбитото стъкло на микробуса му.

Припомняме, че седем тира се движели в колона на път E-79, в която попаднал мъжа с буса. Километри камионът зад него го притискал, защото българинът спазвал ограничението на скоростта.

Подробности около случая

Шофьорът на тира изразявал недоволството си със светлинни сигнали и клаксон. На уширение по пътя един от тировете го притиснал отляво, а други два отпред и отзад и го принудили да спре. Един от шофьорите започнал да се кара с него, друг му нанесъл удари по главата.

До момента разследването е установило, че един от шофьорите на полски камион отишъл до микробуса на българина с гумена палка в ръка и разбил страничното стъкло. С постановление на прокурор двамата са привлечени към наказателна отговорност за хулиганство.

Те са обвинени за извършени от тях непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На единия от нападателите прокуратурата удължи мярката за неотклонение до 72 часа, а другият е с наложена парична гаранция. Действията по разследването продължават.

Околовръстното на София се превърна в Ад

Околовръстният път на София остана напълно блокиран в продължение на няколко часа. Причината е катастрофа. Тежкият удар е между два леки автомобила.

Инцидентът става на Околовръстното между селата Мрамор и Мировяне. Сигналът към Спешна помощ е подаден в 7.45 часа, като е съобщено, че има и заклещени в автомобилите, затова към мястото тръгва и пожарната.

Двамата шофьори са тежко ранени, единият е взет от линейката на пожарната, а другият мъж, на 63 години, е закаран от Спешна помощ в „Пирогов” с контузия на гръдния кош.

Заради катастрофата движението беше затворено и в двете посоки и се контролираше от "Пътна полиция", а на място се образува километрично задръстване. Около 12 часа на обяд полицаите пуснаха движението в района. Причините за инцидента се изясняват.