Ако сте се чудили какви са функциите на една погребална агенция в София, например, днес ще ви разкажем малко повече за нейните ключови функции и как протича процесът по-познат като погребение.

1. Смъртен акт

Едно от първите неща, които следва да бъдат издадени, когато изгубим наш близък, е смъртен акт. Той има ключова роля за последващите действия в административен аспект и е изисквано от закон.

На практика всяка погребална агенция следва да подпомогне своите клиенти и да съдейства за издаването на подобен документ от Общината. Често дори това се случва без пряката намеса на опечалените.

2. Гробищен парцел

За жалост в България планирането и покупката на гробищен парцел е изключителна рядкост. Българите не планираме неприятните моменти, които неминуемо съпътстват живота, както правим това, например, за нашите щастливи мигове.

Резонно ни се налага да се погрижим за това често в последния възможен момент или постфактум.

По-добрите траурни агенции в София предоставят съдействие в този аспект, за да минимизират ангажимента на близките, които и без това в подобен момент трудно биха се справили с тази задача.

Добра практика, която обществото ни следва да възприеме, е да се погрижи за тези неща приживе, за да не занимава своите близки, в този невероятно труден за тях момент.

3. Съхранение

Всяка специализирана фирма следва да предложи и варианти за съхранение на покойника до деня на самото погребение, както и подготовката на тялото.

Често тук си проличава професионализмът на екипа зад агенцията и вниманието върху детайлите при отдаване на последна почит на нашите близки.

4. Логистика

Използването на подходящ транспорт посредством специализиран автомобил, познат на по-широката аудитория под наименованието катафалка, е ключово за гладкото протичане на всяко погребение.

Всяка уважаваща себе си агенция разполага с подобен тип автомобил, за да може да отговори на логистичните нужди и потребности на опечалените.

По този начин близките имат възможност да се погрижат за тленните останки на скъпите за тях хора и да ги погребат в желан от тях гробищен парк в конкретно населено място.

5. Подготовка на покойника

Подготовката на покойника е дейност, която често не е по силите на близките в този труден и емоционален момент.

Работата на траурната агенция е да обезпечи подготовката на покойника, както и неговата визия, за да се простят с него хората, които са го обичали по подобаващ начин.

Макар неприятно по своето естество работа, този етап е от съществено значение за това как ще се помни човекът, който толкова много сме обичали, оставяйки трайна диря в паметта ни.

6. Ковчег

В зависимост от това колко скъп е покойникът за вас, както и срокът на доставка, следва да подберем и подходящ ковчег, който да бъде и негов последен дом.

Различните материали, цветове и размери, както и формираният бюджет, влияят пряко върху цената на този компонент.

Макар в чужбина и по-конкретно в Западната цивилизация, да са популярни кремациите, то те все още са нещо относително екзотично за България.

7. Организация на траурна церемония

Когато сте готови с предишните етапи, следва да се подходи и към организацията на самото мероприятие. Това може да включва:

  • Опело;
  • Осигуряване на цветя;
  • Кетъринг за присъстващите според традициите;
  • Други административни дейности, съпровождащи тези тъжни, но неизбежни моменти в живота на всеки човек.

Ако не сте уверени, че може да се справите с всички тези дейности при организацията на едно погребение, тогава се доверете на професионалисти с нужните опит и практика, каквито са агентите на траурна агенция OmegaFuneral.com.