Кара ли ни коронавирусът да се превърнем в диваци? Кара ли ни да бъдем невнимателни и дори опасни за околните? Ставаме ли други? Има множество филми по темата.

Тези въпроси си задавам, когато чуя за поредната безпардонна постъпка от някой пациент. Нима не разбирате, че за да оздравеем и ограничим разпространението на болестта, трябва да бъдем спокойни?

Вижте какво става в цяла Европа! Над 400 човека загиват за денонощие в Италия, а ние бягаме от болницата, когато сме болни.

Дано това не е вярно всичко това. Дано тази глобална ситуация е просто един сън. Надяваме се, че всичко това ще свърши с едно ощипване и бързо ще се върнем към нормалния си динамичен начин на живот.

Ето какъв филм се разигра снощи

Късно снощи излезе информация, че 52-годишен пациент от Кюстендил е избягал от лечебно заведение, когато има съмнения за неговото здравословно състояние.

Болницата е „Пирогов“. Градът е София. Съмненията са свързани с наличието на COVID-19 в организма на беглеца.

По-късно в развитието на случая, служители на МВР са хванали нарушителя в близост до Централна гара. След това е върнат принудително в болницата. Твърди се, че е бил в нетрезво състояние.

„Лице, което се е явило за преглед, е намерено в безпомощно състояние от алкохолно опиянение. Закарано е в „Пирогов“. При прегледа в болницата е взета проба.

Още преди да изчака резултата, пациентът е избягал. Не е бил настаняван в „Пирогов“. Извършени са издирвателни действия. Намерен е на Централна гара и е върнат в болницата.

Днес се очаква да стане ясно какъв е резултатът му. Тестван е с бърз тест, който е показал положителен резултат“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния оперативен щаб.

Единственият въпрос, който изниква в главите на четящите, най-вероятно притежава лесен отговор.

Защо? Защо дадени наши съграждани продължават да утежняват и без това обтегнатата обстановка в страната?

Не виждат ли изтормозените от безсъние погледи на онези, които се опитват да измъкнат България от кризата с коронавируса? Бъдете внимателни. Това не е игра.