Десетки сигнали за гонки с коли и мотори в Пловдив. Заради високите скорости по време на една такава гонка за малко не се стигна до фатален инцидент с полицаи на пътя.

Случаят е от преди ден и беше споделян и коментиран многократно в социалните мрежи. На клипа се вижда как мъж с мотор с бясна скорост препуска по централния булевард на Пловдив „Цар Борис Трети Обединител“.

Мотористът, който сам е направил запис на опасното си изпълнение, влиза с мощна скорост в тунела. После излиза от него.

И при опит да бъде спрян от двама полицейски служители, които му вдигат стоп-палка, той едва не ги премазва. Минава покрай тях с пълна газ и не спира.

В столицата жена пострада след ритник в лицето

Пореден случай на агресия на пътя. Жена е била нападната от шофьор, след като се засекли на улицата. Инцидентът е уловен и от охранителна камера.

Всичко това се случва в района на „Ломско шосе” в София. Агресивният шофьор е задържан, а потърпевшите ще търсят правата си в съда.

„Предисторията е дълга. Това се случва на 29 май около обяд.

Шофирах личния си автомобил по път с предимство. От една от преките изскочи джип, който препречи пътя ми. Подадох му звуков сигнал, за да сигнализирам, че съм зад него.

Той изчака няколко секунди, даде на задна и ме подпря с теглича си. След което той си тръгна.

Аз го последвах, защото не знаех какви са щетите по автомобила му. Подадох му няколко сигнала да спре, мятах му и с ръка, но той нямаше подобно намерение.”, разказва Ани, която е нападната.

Как завършва всичко

Шофьорите отбиват двата си автомобила след няколко преки. Тогава Ани заявява, че ще извика органите на реда. Агресивният шофьор и неговата спътница отвръщат на заканата със смях.

След това мъжът се изплюва в колата на Ани.

„Почувствах се супер унижена от тази постъпка. Опитах да мина пред него, за да му попреча да си замине, но не успях.

Светна червен светофар и си помислих, че най-накрая ще спрем. Той, обаче мина на червено, последвах го като през цялото време сигнализирах със звуков сигнал.”, споделя още Ани.

Мъжът прави обратен завой и минава през велоалея. В последствие става ясно, че при тази маневра шофьорът е щял да прегази на косъм друга жена и децата й.

„Изненадващо мъжът зави в една улица. Спрях след него съвсем плахо. Той слезе, тичаше яростно към колата. Първо изрита колата, после кракът му влезе вътре. Ритна ме с крак през лицето”, каза още Ани.

Мъж от близката къща и друг шофьор, който спира на улицата, успяват да задържат агресивния шофьор, докато дойде полиция.