Пловдивчанката, която пропадна в шахта на ул. "Луда Яна", се сдоби с акт. Жената твърди, че становището на полицията е неправилно.

Маршрутът, по който е минала, няма забранителни знаци, а самата тя не е направила никакво нарушение, казва тя.

Минавайки по ул „Луда Яна”, колата на жената пропада в необезопасена шахта. На място веднага е повикан екип на полицията, за да издаде протокол. Униформените обаче обяснили, че не могат да направят нищо, и издали акт на водачката.

"В повечето такива ситуации актовете падат. Някой трябва да е виновен за мястото на тази дупка. Ревизията на знаковото стопанство не е извършена в България.

Дори поставянето на знак не обезпечава дупката. Институциите, които не са си свършили работата също трябва да бъдат санкционирани”, коментира случая председателят на Съюза на автомобилните инструктори Йонко Иванов.

Да дължиш над 10 хил. лева за глоби

Най-големите нарушители на пътя в Пловдив се оказаха две жени. Едната бие всякакви рекорди, поставяни досега у нас, като трябва да плати глоби за над 10 хиляди лева.

Жената, поставила рекорда, била спряна при рутинна проверка в града.

„Тя е направила 63 нарушения. Преобладаващата част от тях са за превишена скорост.

Всички те не са връчени.”, казват от "Пътна полиция".

Дамата, обаче се укривала от полицията, за да не получи своите глоби.

„Те ще ѝ бъдат връчени и дамата ще бъде лишена от свидетелството си за управление на МПС. Дължи над 10,600 лв. за констатираните нарушения.”, допълват властите.

Друга жена-рекордьор също е била установена в Пловдив.

„Тя е превишила скоростта с 50 км/ч в рамките на града. Нейното свидетелство също ще бъде отнето, а нарушенията ѝ са на обща стойност 4 хиляди лева.”, казват от Пътна полиция.

Община Ловеч търси недоброжелатели

Община Ловеч издирва вандали, трошили пейки, пътни знаци и огледала на завои в града. Нанесени са щети на емблематични места като центъра, местността „Вароша” и покрития мост на Кольо Фичето.

„Надяваме се, че със съдействието на полицията и гражданите на Ловеч ще успеем да се справим с проблема. Накрайниците на една от чешмите в града бяха счупени за една година два пъти.

Общината ги е възстановила. При втория случай извършителите бяха установени.”, заяви зам.-кметът на община Ловеч Даниел Колев.

„Има достатъчно камери. Родителите и виновните деца казват, че това е необмислено младежко поведение, което е необосновано по никакъв начин.”, коментира Цветелин Калчев - Началник-отдел „Контрол и сигурност" в Община Ловеч.