Може би си спомняте, че ви разказахме преди няколко дни за побоя на мъж и неговото семейство в град Видин. Боят е извършен докато Владимир се е разхождал със семейството си (жена му и двете им деца) в парка.

Ден преди това, бащата е попаднал в лека улична свада, след като за малко не е бил сгазен от идващ автомобил. Всичко е приключило с леко почукване по капака на автомобила, но и със заплаха за солидна саморазправа от страна на шофьора.

Инцидентът с побоя се е случил в светлата част от деня на централно място във Видин. Четирима души извършват нападението върху двамата родители, докато те държат на ръце двете си деца - близнаци на по 1 годинка.

Бащата е сериозно бит с бухалки, като същите по-късно са намерени от полицията при нападателите вещите на нападателите.

Към днешна дата

„Боят продължи около 4-5 минути. Цялата ми глава беше подута. Гърбът ми е в големи синини”, обясни бащата-жертва Владимир Скорчев.

„Аз изпратих моя син да ми купи лекарства. Той спрял автомобила си, а Владимир отворил вратата и го ударил без причина. Аз отидох като майка, заедно с мъжа ми, за да проверим защо детето ни е било набито”, разказа Валерия Валериева.

Според версията на обвиняемата майка мъжът, за когото се твърди, че е бил бит, не се е намирал там с дете на ръце. „Детето беше в колата и той го свали долу нарочно”, допълни тя.

На първо време, Валериева обясни, че не знае откъде са се появили въпросните бухалки.

„Не сме били с бухалки. Те са били в колата ни. Взех ги, когато видях, че мъжът ми е повален долу на земята. Племенникът ми по случайност минава и вижда как сме бити”, описа ситуацията обвиняемата.

Тя казва пред медиите, че с нейното семейство не са отишли на мястото, с цел да се бият.

„Посред бял ден? Има и камери. Отидох като майка да попитам как може синът ми да яде бой. Иначе, да, в колата ми има бухалки. Ходя с тях, защото се плаша, а не се бия. Аз не мога да го бия. Той преби мъжа ми като куче”, допълни натъжено Валерия.

Последствията

По актуална информация, мярката за неотклонение на жената, участвала в побоя на семейство с малки деца от Видин се изменя от "подписка" в "домашен арест“. Това се съобщава от пресцентъра на прокуратурата. Основното обвинения, което ѝ е отправено е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.