Винаги е интересно и вълнуващо, когато чуем някоя въздействаща история за среща със смъртта от първо лице. Какви са били мислите, думите или действията на човек, който е бил в беда?

Това е историята за нападение и грабеж, която за жалост е ескалирала дори до открита стрелба по от човек към човек. Нека разберем повече.

Ето какво казва потърпевшият

Разказът от първо лице за нападение с цел грабеж, което е завършило със стрелба. Таксиметров шофьор, който е бил прострелян от две момчета, които искали да ограбят оборота в превозното му средство, потърсил медиите, за да призове за адекватно наказание и справедливост.

Случаят е от края на 2017 година, когато двете момчета, тогава още на 18 и 14 години - ученици в ямболското спортно училище, си извикали такси и след молба към шофьора да поставят раниците в багажника, го простреляли в гръб с преправена въздушна пушка и газов пистолет.

Въпреки сериозните наранявания шофьорът е успял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ. Днес делото се гледа на последна инстанция и се очаква наказанието да влезе в сила всеки момент, но какво ще е то?

Историята в близък план

„Отидох в село Дражево на адрес, където ме чакаха двама престъпника, които ме нападнаха по брутален начин – с преправена пушка, газов пистолет и с нож. Единият от тях беше със сакове, помолиха ме да ги кача в багажника.

През това време те откриха стрелба в гръб без предупреждение. Аз опитах да се изкопча и да избягам, но по-голямото момче продължи нападение, извадил е и нож. Изритах го от колата, запалих и тръгнах.”, разказва пострадалият Апостол Вълчев.

Според него, цялото нападение е било предварително подробно планирано, за да бъде откраднат оборота му. По думите му – от 52 лева. Момчетата дори преправили въздушната пушка на огнестрелна.

„Експертизата показва, че са стреляли със забранен патрон, който при влизане в тялото нанася големи поражения. Претърпях множество операции – имах пробит бял дроб, пробита диафрагма, една част от куршума е засегнал и сърцето.”, обясни Апостол.

На първа инстанция момчетата получават присъди от съответно 6 и 16 години. На втора инстанция присъдите са намалени, а близките на пострадалия шофьор смятат, че за извършеното престъпление това наказание е твърде малко.

„Минах през ада. 30 дни бях с него в болницата.

Благодарна съм, че успяха да го спасят.”, сподели през сълзи майката на Апостол Вълчев.