„Нужен е диалог. Мисля, че ситуацията не е „Това е положението, мераклиите, елате!”. Хората искат сигурност”, заяви пред медиите политикът Румен Петков.

Според него липсата на разговор излъчва неприличие. Той е на мнение, че уважаващ себе си човек не би подходил по подобен начин.

„Всички говорят за промяна. Но човек като говори, трябва да има мярка.

С голям интерес очаквам как ще намалят цената на тока и парното, това и вчера се обещаваше. Освен с тия безсрамни лъжи, с които се спекулираше и които са чувствителни за хората, мисля, че за отминалата кампания трябва да си дадем сметка за следното.

Първо от билбордове и от Facebook ни засипаха само от едната от политическите институции. Ако това не бъде оценено от институциите и ако не се види произхода на парите, какъв е смисълът, че водихме битка с онова шкафче с милиони евро.”, попита Петков

Той смята, че ако се вгледаме в този парламент, няма да видим голяма разлика с отминалото.

„За съжаление тази кампания беше вяла. Ние не чухме как виждаме „зелената сделка”, енергийната сигурност, социалната среда и пакета с помощи. Липсата на този предварителен диалог днес натовари гражданите с огромни очаквания към този парламент”, добави по темата Петков.

Мая Манолова и прогнозите ѝ

„Аз съм сигурна, че след гласовете от чужбина и окончателното преброяване, формацията на Слави Трифонов ще е първа политическа сила. Народът иска нормалност и хората гласуваха за промяната”.

Това заяви лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Тя добави, че е работила с „Има такъв народ” през кампанията, за да се опази честността на вота.

„Дошло е време да се подкрепят политики, а не хора. Корупцията и рекетът унищожава и мачка фирми, които подкрепят една или друга политическа сила. Проблемите нямат цвят.”, добави Манолова.

„Не смятам да преговарям за подкрепа. Има първа политическа сила и тя ще обяви своите намерения”, каза още Манолова.

Кой печели изборите засега

„Експериментът с машините се оказа успешен. Без съмнение ще разрешим един проблем на изборния ни процес – невалидните бюлетини”. Това заяви социологът Димитър Ганев.

Според Първан Симеонов от „Галъп” ГЕРБ са загубили около 150-200 хиляди гласа.

„Ако те спечелят тези избори, дори с половин глас, Борисов отново ще излезе и ще каже, че е победител. Това ще има символно значение.

Ще направят опит за правителство, който ще е неуспешен, но ще бъде символ. Протестните партии няма да имат мнозинство, но вече са далеч по-близо. Съставянето на правителство ще бъде по-лесно. Слави Трифонов ще трябва да прави кабинет.”, смята Симеонов.