От сайта на Столична община става ясно, че на 16 септември по линията на автобус 204 предстои да бъдат пуснати нови автобуси от серията MAN Lion’s City G.

Те са 18-метрови и са снабдени с всички модерни технологии, които да гарантират комфорта на пътниците и дългия живот на превозните средства.

Автобусите, които са закупени имат двойно повече места – 109, в сравнение с тези, които се движат по линията към настоящия момент. Линията ще бъде обслужвана от "Столичен автотранспорт" ЕАД.

Модерни и икономични автобуси по линията

В пиковите часове автобусите ще имат същото разписание, както и до сега. Интервалът на който се движат е на около 6-7 минути. Новите превозни средства са нископодови и напълно климатизирани.

Във всяко едно от тях ще има и механична рампа за качване на колички на трудноподвижни граждани, както и на майки с детски колички.

Редица удобства ще са на разположение на пътниците

На всяка спирка автобусите ще се накланят автоматично, като ще има и ясен звуков и светлинен сигнал за това, че вратите се затварят.

Удобство за пътниците е и наличието на USB-портове за зареждане на мобилни устройства на всяка седалка, електронни информационни табели за указване на маршрутите с възможност за изписване на кирилица и латиница, както и аудиосистема за информационно обслужване, за да може незапознатите с маршрута да се ориентират лесно къде трябва да слязат.

Всеки един от новите автобуси е снабден със задно разположен двигател на природен газ, който отговаря на еконорма Евро-6. Така ще се спомогне не само за по-икономичното движение, но и за намаляване на отделените вредни газове и прахови частици.

Новите возила по линия 204 са част от третата партида от общо от 60-те съчленени автобуса MAN, които за закупени от общината в рамките на тази година. Това е и част от мерките на администрацията за обновяването на автопарка на столицата.