Официално беше открита напълно ремонтираната и обновена сграда на Национална спортна академия от столичния кмет Йорданка Фандъкова. По време на церемонията тя каза, че изграждането на училища и университети е може би най-важното нещо за всеки град.

Всеки град трябва да предоставя добри условия за младите хора

Тя продължи с думите, че всяка инвестиция в учебните заведения е пряка инвестиция в бъдещето на града и хората, които живеят в него.

На откриването, освен кметът на столицата присъстваше и министър-председателят Бойко Борисов, който използва случая да поздрави администрацията за отлично свършената работа и да разгледа новите зали и съблекални, които ще позволят практикуването на различни спортове.

Йорданка Фандъкова каза, че работата между различните институции трябва да е основана на сътрудничеството. За пример тя даде общината и учебното заведение, които благодарение на тясното си сътрудничество са постигнали отлични резултати, които ще са в полза на младите хора.

Вече 10 години НСА организира детски лети лагери

Фандъкова припомни, че от повече от 10 години на територията на базата на академията през летните месеци се провеждат ученически игри, както и летни лагери за децата. По този начин малчуганите едновременно имат какво да правят по време на дългата ваканция и се запознаят с различни спортове.

Само преди няколко дена на територията на базата беше открит и фитнес на открито, изграден в двора. Той може да се ползва както от студентите, така и от гражданите, които живеят наблизо без ограничения.

Очаква се проблемът с частните земи да бъде решен

По време на откриването кметът припомни, че благодарение на постоянството на общината може да се отчете голям напредък в решаването на проблема с частните имоти, които влизат в територията на земите на НСА.

Предстои след влизането в сила на кадастралната карта на район Студентски да бъде изработен подробен устройствен план. По този начин трябва да стане невъзможно да се застрояват повече парцели, които са част от земите на Национална спортна академия.