Доброволци влизат в болницата в Поморие, за да помагат на лекарския екип, който в областта е на предела на силите си. Адвокат затвори кантората си и стана доброволец в отделението, а хотелиери и ресторантьори решиха да помагат на медицинските екипи като им осигуряват топъл обяд.

Всеотдайният медицински екип в Многопрофилната болница в Поморие и доброволец адвокат предизвикаха в хотелиери и ресторантьори от града жест на уважение и респект. Става въпрос за инициативата „Топъл и вкусен обяд”, която е в знак на признателност за труда им.

Идеята е всеки ден да бъде осигурявана храна за медиците от първа линия. Това ни разказва хотелиерът Георги Тръпков, който е научил че управителят на болницата д-р Караилиева вече месец живее в отделението.

„Това си го представете всеки от нас да си го представи какво значи, да не си легнеш на леглото, да не видиш хората около тебе, да не общуваш с хора, с които имаш желание да общуваш, значи това е велико нещо.

Това аз лично трудно бих си представил за себе си такова нещо и в този смисъл това което те правят е наистина нещо велико и ние трябва да сме страшно признателни.”, заяви хотелиерът Георги Тръпков.

Каква е идеята на инициативата

Идеята на доброволческата инициатива към медиците всъщност се оказва родена във Велико Търново, но сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Поморие са убедени че то може да заработи във всички градове.

„Това е съвсем доброволно, колкото се съберем като численост, ще се редуваме в график до момента, в който сме нужни за това нещо, на хората, които обслужват болните от COVID-19. Да почувстват, че има признателност към техния труд, че някой оценява това, което те правят и, че някой им е задължен за това. Ние сме им задължени за товал”, посочва той.

Към призива на Георги Тръпков вече са се присъединили поморийски ресторант, и голям хотелски комплекс, а медицинският екип беше наистина трогнат от жеста.

Мнението за инициативата

„Днеска беше първия ден, беше толкова хубаво. Бяхме толкова изморени, и така светлинка дойде, донесоха ни триспетенно меню много вкусно, топло наистина.

Много е хубаво, много сме благодарни. На всички и за всичкол” разказва Христина Атанасова - гл.сестра МБАЛ Поморие.