Шокиращ инцидент в Ловеч! Жена беше простреляна, докато играе хоро при посрещането на Новата година. Тежкият случай е заснет случайно с мобилен телефон.

Инцидентът се е случил в един от крайните квартали на града. В първите минути от новата година съседи се събират, за да си я честитят.

Те се хващат на хоро, когато изведнъж една от жените се свлича на земята. Първоначално хората смятат, че на 42-годишната Теодора ѝ е прилошало. В последствие в Спешна помощ виждат продупченото й яке, както и следите от кръв.

Какво точно се е случило

„Гледахме ги как се веселят и виждам как политна и се свлече. То стана за секунди. В първият момент си помислих да не е инсулт.

След това видяхме, че тече кръв отляво.”, разказа Неврие Сабриева - съседка на пострадалата жена.

„Аз бях вътре в гаража и беше сложено за почерпка. Изведнъж ми казаха: жена Ви падна.

И се затичах и видях, че паднала. То в клипчето се чува, че някой отзад гърми.

Може да е гръмнал някой на посоки.”, смята Мирослав Тодоров – съпруг на простреляната.

Куршумът е 22 мм, все още не е изваден от тялото на жената, която обаче е без опасност за живота. Предполага се, че изстрелът е произведен случайно в разгара на празненството. От полицията и прокуратурата отказаха коментар.

Дни по-късно

Състоянието на жената, която беше простреляна, докато играе хоро навръх Нова година в Ловеч, е добро. Няма опасност за живота ѝ. Това съобщи пред медиите съпругът ѝ Мирослав Тодоров.

„Днес лекарите трябва да започнат раздвижвания на левия крак. Казаха ни, че ще е в болницата поне още 4-5 дни.”, обясни Тодоров.

Той разказа и какво точно се е случило в новогодишната нощ.

„Бях в гаража, когато чух изстрела. Извикаха ме, защото жена ми е паднала.

Линейката дойде след около 10 минути. Видях, че има кръв и разбрах, че не става въпрос за прилошаване.

Жена ми каза, че не си чувства краката. Има засегнат нерв. Всъщност, куршумът още не е изваден, защото е опасно.”, поясни Мирослав.

Според него става въпрос за случаен изстрел и е можело друг човек да бъде на нейното място.

„На хорото имаше ловджии, които казаха, че този шум може да е само от оръжие. Бях на метър от жената и снимах видео. Инстинктивно спрях записа, за да окажа помощ.”, разказа свидетелят Стефан Стефанов.

Най-малко четирима души загинаха при станало внезапно наводнение в Боливия. То е причинено от много силна буря с проливен дъжд и градушка, която е продължила само 30 минути, съобщи полицията.

Най-тежко е положението в конституционната столица на страната Сукре, която е понесла и най- сериозните щети от невижданото бедствие. Любителски кадри показват как водата залива улица край най-големия пазар в града и носи различни предмети, дори цели сергии.