Някои хора смятат, че сватбената треска се изчерпва само с избора на роклята. Но те изобщо не си дават сметка колко много неща трябва да бъдат избрани и съобразени преди самото сватбено тържество.

Като се започне от обувките, чантата, булото, воала, диадемата, бельото и бижутата на булката, та се стигне до избора на костюм или смокинг за младоженеца. Оттук започва чуденето дали той да се вратовръзка, фишу или папийонка.

Следват поканите, сватбените цветя, декорацията на сватбения салон. За тези неща обикновено мисли жената или пък се наема сватбена агенция, която да поеме цялата организация на красивото тържество.

Но има едно нещо, което трябва да бъде избрано преди сватбата и мнение за него може да изрази единствено самата булка. Обувките - много жени са луди по хубавите обувки и изборът на подходящия чифт за сватбата ви е жизнено важен.

Те трябва също така да бъдат съобразени и със сезона, така че решението и крайният ви избор трябва да са съобразени с времето. Ето няколко добри идеи за това какво да обуете на лятната си сватба.

Официалните, традиционни сватби изискват дълга рокля и изискан стил, независимо за кое време от годината става дума. Много булки прибягват до токчетата, за да „разходят“ своята мечтана рокля.

През лятото са на мода и обувки с отворени пръсти, а също така и сандали с каишка, които ще позволят на краката ви да дишат и да се проветряват в лятната жега. Като цветова гама за подобни поводи се предпочитат слоновата кост и кремаво бяло, но винаги можете да смесите нещата и да пробвате със сребристо или златно.

Съвременните сватби тип коктейл наистина позволяват на булката да покаже своя стил на обуване. С по-къса рокля обувките ви стават доста по-значителен център на внимание в големия ден.

Малкото скъпо бижу е ненадминато когато става дума за стил, но и малък изкуствен диамант ще свърши работа. Смел експеримент е да пробвате с напълно контрастиращи цветове – червеното неминуемо ще изпъкне, а какво ще кажете за смарагдово зелено?

Може би възможно най-интимната лятна сватба е церемония на плажа и за подобно събитие вървят почти всякакви обувки. Разбира се, може да решите, че те въобще не са част от дрес кода и да отидете до олтара боса, но ако все пак предпочитате да не го правите, отворените чехли могат да свършат работа.

И преди да се втурнете да казвате „Да!“ по чехли, ще можете да изберете от огромното разнообразие, като имате предвид, че на мода сега са инкрустациите с камъни.

Независимо какви обувки си изберете, уверете се, че са ви удобни и можете да ходите с тях. Все пак никой не желае да вижда булката как куцука или залита по коридора.

Разчупете ги и не правете никакви компромиси, за да не започне първият ден от брачния ви живот с болежки. Но не забравяйте, че ако изберете по-отворени обувки, това ще изложи и краката ви на показ. Не звучи ли като перфектно оправдание за педикюр?

Ако вече имате перфектната рокля, сега е моментът да изберете и перфектните обувки. Изборът днес е огромен, така че не се замисляйте, а тръгвайте по магазините да разглеждате и пробвате.