Шофьор на скутер с положителен тест за канабис блъсна пешеходка в София. Инцидентът е станал вчера преди обяд на ''Симеоновско шосе". Жената е пресичала на зелено.

Има фрактура. Прегледана е в болница. Началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев съобщава за още един неприятен случай.

"Вчера на АМ "Струма" на кръговото на Банкя беше спрян шофьор, който дава положителна проба за кокаин. Той е детски лекар в столична болница и преподавател в Медицинския университет. Задържан е и предстои бързо производство. Това се случи около 10:30 ч. сутринта", разкри той.

Относно инцидента на ''Симеоновско шосе" той сподели, че пострадалата има контузия на носа.

"В сравнение с миналата година, когато бяха 120, сега има двойно повече заловени с наркотици.", съобщи Тенев.

Според него данните са стряскащи. Само за последните 10 дни има 11 хил. фиша за превишена скорост и над 50 преписки.

Ще катастрофира ли държавата ни

В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица има точка, с която трябва да се определят правила за избор на председател на КПКОНПИ. Това обясни в ефира на депутатът от „Продължаваме Промяната” Йордан Терзийски.

„Мисля, че още там ще стане ясно дали има воля да се случат промените, за които говорим”, каза депутатът.

Ще се състави ли кабинет

След преговорите във вторник с БСП за съставяне на кабинет, Терзийски отново подчерта, че на тях са обсъждани само политики.

„Наш ангажимент е да положим всички усилия България да има работещо правителство и Народно събрание. В тази посока бяха усилията ни с първия мандат, както и сега, когато водим разговори с нашите коалиционни партньори.

Обединяваме се около политики. Идеята е да се сформира антикорупционно мнозинство, което да реализира реформи. Първо е Законът за КПКОНПИ, с г-н Бойко Рашков начело”, каза Терзийски.

„Склонни сме на разговори, но този закон трябва да е работещ. Между първо и второ четене ще има възможност да дават предложения за промени, а не с процедурни хватки да бъде отлаган.”, каза още депутатът.

„Разчитаме на политически катарзис в определени политически сили и определени депутати. Но аз не вярвам в такива политически катарзиси.”, коментира още Терзийски.

Той подчерта, че вече няколко месеца няма човек начело на КПКОНПИ.