Броят на смъртните случаи в Съединените американски щати, причинени от коронавируса, достигна до 1 031.

Броят на потвърдените случаи с диагностицирани пациенти из цялата страна достигна 68 572. Това показват данните от университета „Джонс Хопкинс“.

Само няколко часа по-рано данните бяха за 827 души – носители на COVID-19. Съединените щати са на трето място по брой потвърдени случаи с коронавирус. Предните две позиции се държат от Китай и Италия.

Освен опасния вирус, върлува и схващането, че действителният брой на заразените е в пъти по-висок.

Тръмп срещу вируса

Въпреки това, президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви преди няколко дни, че би искал да отвори страната си за бизнес след само няколко седмици.

Той отказа да се говори за месеци време, в което САЩ да чака да прави бизнес със своите партньори отново.

Тръмп изрази сигурността си, че затварянето и бездействието от страна на предприятията ще доведе до много повече фатални случаи, отколкото пандемията от коронавирус.

15-дневният срок на ограниченията в САЩ приключва през следващата седмица. Забраните в този срок са и върху пътуванията, което означава, че съвсем скоро всеки ще може да осъществи отложеното си пътуване.

„Не можем да оставим лечението да бъде по-лошо от самия проблем. В края на 15-дневния период ще вземем решение по кой път да вървим, къде искаме да отидем, както и за графика за отварянето на страната ни”, заяви главата на Щатите.

Мелания и нейната съдба

Междувременно, съпругата на президента Мелания Тръмп е изследвала тялото си за наличие на бактерията на COVID-19. Това сподели самата тя пред обществеността.

За щастие, тестът на първата дама се е оказал отрицателен и това донесе спокойствие както в Белия дом, така и извън него.

Прави впечатление, че още от самото зараждане на епидемията, САЩ действат със завидно спокойствие. Дисциплинираният американски народ обаче спазва поставените от Белия дом мерки.

Част от мерките в САЩ

Преводачът на Доналд Тръмп, Йонко Мермерски, разказа, че са затворени страшно много обществени места.

Едно от важните и лесно забелязващи се места, което е останало под ключ, е терасата, на която се заклеват президентите.