При акция на органите на реда са задържани трима мъже, които транспортирали нелегален алкохол.

Това разкриха комисар Деян Иванов и прокурор Владислава Панайотова, като разказаха повече за специализираната акция срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол.

На специален брифинг комисар Деян Иванов, началник на ГПУ Пристанище Варна и прокурор Владислава Панайотова, изпълняващ функцията на ръководител на Районната прокуратура разказаха за установените до този момент нарушения и характера на разкритото от тях престъпление.

В буса имало и алкохол с бандерол

От изявлението става ясно, че при проверка на брандиран микробус от страна на гранични полицаи в района на „Харамията“ е установено наличието на незаконния алкохол.

В превозното средство е установено количеството от близо един тон мента, водка, уиски, мастика и ракия в различни тетрапак опаковки. В буса е намерен и алкохол с налични бандероли.

Повечето тетрапак опаковки са с обем от 5 литра, което предполага, че са били насочени към дистрибуция в хотели и заведения.

Задържани са тримата мъже, които са били в микробуса – 49-годишния шофьор и двамата му спътници, съответно на 55 и 19 години.

Процесуално-следствените действия под наблюдението на прокуратурата продължават и към този момент. Иззетия алкохол предстои да бъде изследван, а резултатите от пробите оповестени.

По случая е образувано досъдебно производство, а разследването и работата по изясняването му продължават.

Намериха извършителя на хулиганска проява във Враца

След подаден сигнал и видео клип, на който се вижда как мъж произвежда изстрели във въздуха на площад „Софроний Врачански“ е започнала проверка на случая.

Директорът на ОДМВР-Враца ст. комисар Янко Янколов е издал заповед за незабавната проверка, като благодарение на охранителните камери в района е установена самоличността на нарушителя.

По думите му става въпрос за непремерено действие по време на сватбена церемония. Мъжът бил част от празнуващите и по думите на очевидци и както се вижда и от записите е произвел няколко изстрела.

Не е имало застрашени лица, както и пострадали. Предстои да се изясни с какво точно оръжие е стреляно, както и дали има разрешително за него.