Мост над река Искър остана без едното си носещо въже и се нуждае от спешен ремонт. През съоръжението минава единственият път към село Левище, Община Своге. Мостът се ползва както от местни, така и от туристи. През него се минава с автомобили и пеша.

Местната администрация е опънала ленти и е спряла достъпа на коли. Сложени са и табели, които информират, че има проблем и трябва да се внимава.

Съоръжението е 63-годишно, намира се между Своге и Мездра. Оказва се, че по документи мостът е ничий.

„Миналата година поискахме пари от държавата за ремонт на 14 моста по поречието на Искър, но не получихме”, заяви инж. Валентин Михайлов, зам.-кмет на Своге. По думите му още днес на място ще отиде експерт, с когото да се помисли над решението на проблема.

Как е станал пожарът в Созопол

Късо съединение е вероятната причина за пожара в хотелски комплекс край Созопол. Пред медиите собственикът му заяви, че най-вероятно огънят е тръгнал от подпокривното пространство на помощна постройка в комплекса.

Пострадали туристи и персонал няма, а в потушаването на огъня са участвали два противопожарни екипа.

„Към 19:30 часа установихме наличието на дим в комплекса. След като се качихме на първия етаж, разбрахме, че има пожар в покривното пространство, което не е обитаема част. Около него няма никакви стаи. Не е имало туристи и в съседните стаи. Под покрива се намират гаражи и перално помещение”, обясни собственикът на хотела Стамо Тенев.

„В момента на пожара имаме четирима гости в две двойни стаи. Няма никакви пострадали хора. Няма пострадали и от персонала, с който се включихме в гасенето на пожара”, добави още Тенев.

Днес ще се проведат допълнителни експертизи, за да се установи откъде е възникнал огънят.

Елена остана без път – жителите на бунт

Жители на Елена излизат на протест. Причината - цял квартал гази кал, а дупките по пътя поглъщат коли. Хора изпратиха снимки, на които се вижда как въздушната възглавница на автомобил се е отворила след пропадане в дупка.

„Пътят е в ужасно състояние. Просто го няма - всичко е в кал”, посочи Стефан Рушев.

Местните искат да се насипе чакъл, за да стигат безпроблемно до имотите си.

„Има направени постъпки към общинския съвет и на общественото обсъждане беше поставен въпросът. Трябва да сме наясно обаче, че там път с трайна настилка реално не е имало. Самото населено място е заличено заради изселване”, обясни кметът на Елена Дилян Млъзев.

Решението за насипването на пътя е на общинския съвет.