Да започнем с границите

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че километричните опашки на границата с Гърция не са по вина на България. Според дамата, отговаряща за туризма ни, не винаги нашата страна е лошата в дадени взаимоотношения.

„Не разбирам защо всички решения, които са някак си неприятни за българите, които пътуват, трябва непременно да бъдат обвързани с конспирации или решения вътре в нашата страна.

Опитваме се по всякакъв начин да улесним пътуванията и към България, и извън България, защото всеки сам трябва да реши къде иска да прекара своята почивка. Не разбирам защо всичко, което се случва при нашите съседи, трябва да е провокирано от нас”, каза Ангелкова.

Темата за плажовете по българското Черноморие бе коментирана обстойно от Ангелкова.

"Направихме необходимите проверки. Изпратили сме указания и ще има санкции, тъй като плажните принадлежности не трябва да се смесват с допълнителната търговска площ. Това са единични сигнали, които със сигурност отвращават хората.

Виждаме, обаче, как тези случаи се превръщат в нарицателно и удрят върху труда и усилията на всички останали работещи в сектора. Министърът заяви, че ще има солени глоби за онези , които обявяват плажовете за платени теритроии.“ обяви Ангелкова.

Между 3 и 10 000 лева ще трябва да заплати всеки търговец и концесионер, който продава шезлонги и чадъри по Черноморието това лято.

Партията е зад премиера

„Отвратена съм от това, което се случва. Кой нормален човек ще запише спящ човек и ще го пусне в публичното пространство? Това е далеч от принципите и устоите на една правова държава. Би трябвало това да е направено от изключително близък човек” – заяви министърът на туризма.

„Никой не говори за успешните неща, направени от ГЕРБ. Вместо битката да се води с решения и политики, се търсят компромати. Това е гнусно! „Цялата партия сме зад гърба на премиера. Ще успеем да устоим на атаките. Всички са срещу ГЕРБ, дори и президентът Радев, който трябва да бъде обединител на нацията, непрекъснато критикува, вместо да предлага конкретни решения”, каза още тя.”, сподели мнението си Ангелкова.

„Ако е извършено от бившия член на ГЕРБ Цветан Цветанов, това не е мъжко и не го разбирам. Не е достойно, човек, който до вчера е градил и е управлявал с всички тези хора, да прави подобни неща.

Не разбирам как хората в структурата, която те е създала като политик, може изведнъж до такава степен да се променят, че да не отговарят на определени принципи и да не бъдат компетентни.“ – показа отвращението си министърът на туризма.