Премиерът на България Бойко Борисов нареди цял ГЕРБ зад гърба си и започна да споделя мислите си. Пред елита на партията си и пред цяла България, той даде първи официален коментар за снимките, които бяха публикувани.

Всичко бе оформено като семейна снимка, на която, обаче, премиерът се движеше и говореше неща, които според него трябвало да бъдат чути от неговата уста. Ето какво каза премиерът на извънредния брифинг от централата.

Къде е момченцето от снимките

"Нашите политически противници днес удариха дъното. Омразата към нас започна от момента, в който извадихме страната от една орбита и с придобиването на самолетите F16 я прехвърлихме към истинската евроатлантическа ос”, заяви той.

"България се справи с миграционната криза. Получаваме писма от колеги как се справихме с коронавируса. Ползвахме уменията на щаба и експертния съвет, които създадохме.

Днес говорихме с Шарл Мишел България да получи може би най-много пари в следващите месеци. Не е сигурно, но и днес заявихме, че като най-бедни ни трябват пари. България строи 2 невъзможни проекта – „Балкански поток” и интерконектора с Гърция.

Утре ще пуснат съобщение за мощен консорциум – „Дженерал Електрик”, „Росатом” и френска компания за АЕЦ „Белене”. За първи път руската страна разреши „Уестингхаус”да види техните горива какви са, за да има диверсификация в бъдеще.

И какво получаваме? Компромати и манипулации!

Аз всеки ден предупреждавах, че това ще се случи. В учебниците на КГБ е написано, че трябва да създадеш такъв компромат, с който да отвратиш и самия герой на снимките”

Оставаше само едно малко момче да сложат до мен - и направо да се хвърлям оттук... Това ли е демокрацията?”, зададе въпрос към „Онези“ премиерът.

„Заплахите идват от Румен Радев!“

"Заплахите идват не от кого да е, а от държавния глава, от обединителя на нацията. За да не е само той в калта, дай да ме вкарат и мен там. Ние сме жертва, а не инициаторите на всичко това. Компроматите се изготвят на първо място от президента Радев, оттам от БСП, Мая Манолова, Цветанов, Слави Трифонов и всичките ДСБ-та по земните кълбета.“

Радев ме следи с дрон, който му е подарен от Китай. И като кажа на охраната, че ще го сваля, той го прибира. Докарва ми го пред терасата, пред входа.

Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. Да ни смачкат психически, а след това и физически... И те не жалят нито сили, нито пари.“

„Вече се страхувам за живота си!“ – каза премиерът на България Бойко Борисов.