След като стана ясно, че премиерът на България Бойко Борисов има ясни, конкретни предположения кой го е снимал докато спи, се изясни и нещо друго. Депутатът на ГЕРБ Тома Биков коментира темата.

„Очевидно снимките са направени от човек, който е имал близък достъп до Борисов. Не е редно да обвиняваме един или друг. Но няма как да не е някой, който не е влизал в дома на премиера. Цветанов е имал достъп и до „Бояна”, и до местата, на които Борисов стои”, коментира Биков.

Според депутата, публикуваните материали са събирани и обработвани много дълго време. Нещо повече, Биков смята, че кадрите, които изтекоха в обществеността са изключително професионално обработени, но все пак са смехотворни.

„Направено е смешно. Посланието е по-важно. Нека прокуратурата да провери, но за мен е монтаж. Снимана е стаята, а това, че премиерът е сниман как спи, минава всякакви граници. Защо се пуска в този момент, е друг въпрос. Ясна е битката, която се води с Божков. Той, веднага след брифинга на премиера, написа: „Да си върнем България”. Големият сблъсък е с този човек, който е обвинен в 18 престъпления. Кой е решил да му помага и по какъв начин е друго. Има хора, които искат да има нестабилност, за да могат да си върнат България”, каза Биков по темата.

Какво за Биков е ГЕРБ

Тома Биков потъна в размисли за това какво за него е партия ГЕРБ. По думите му се разбра, че той не смята, че ГЕРБ е просто партия – ГЕРБ била отговорност на всеки един от нас.

„ГЕРБ е 1 млн. души. В партия се влиза, ако искаш да поемеш някаква отговорност. Самият аз взех решение да стана част от партията, тъй като досега бях от гражданската квота.“ – обясни Биков.

„Трябва да се помогне на държавата. Много дълго време властта беше на различни места и имаше власт, която беше нелигитимна. Борисов, харесван или не, се явява на избори и тогава управлява. Божков не се е явявал на избори, но дълго време е бил фактор и източник на власт по нелегитимен начин”, заяви категорично Биков.

Какво значение носят сниимките

„Това, че Борисов е сниман докато спи, за мен е голям проблем. Защото говори, че той не е защитен, в момент, когато трябва да бъде”, добави депутатът.

Биков сподели мнение, че предизборната кампания е започнала твърде рано. Според депутата, някои хора губят много пари за антикампания, вместо да се погрижат за себе си.

Тома Биков бе напълно категоричен, че партията ще удържи на компроматите, които се появяват срещу нея.