„Бях принуден да се включа, защото съучастникът ми заплашваше мен и сина ми”. Това заяви пред съда Гарабед – един от обвиняемите за жестокото убийство на жена в Русе.

По време на днешното заседание по делото съдът реши да остави него и другия обвиняем – Михаил, за постоянно в ареста. 

„Много съжалявам! Аз му казах да не я убиваме. Познавам тази жена, както и мъжа ѝ. Но той ме заплаши с пистолет, каза, че ще убие мен и после ще се върне да убие и сина ми, и семейството ми.", заяви Гарабед.

В арменската общност го познават добре и са категорични, че не са очаквали той да извърши престъпление. А сега настояват за най-тежкото наказание за него, ако се докаже вината му.

Другият обвиняем запази мълчание в съда днес. Служебният му защитник обаче не оспори оставането му в ареста.

„Закани се да убие и мен, и сина ми“

Мъжете са заподозрени за отвличането, удушаването и разчленяването на трупа на Еранухи Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град. По данни на разследващите на 11 януари жертвата била похитена от сочените за извършители.

Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието ѝ – често носила в себе си големи суми пари в брой.

Последната за жертвата нощ

Привечер на 11 януари Пехливанян излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите.

Той поискал личната ѝ карта, след което се качил в автомобила ѝ, сложил ѝ белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях.

По-късно жертвата била преместена от нейната в другата кола. Извършителите взели въпросните 20,000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома ѝ, където имало още 45,000 лв. в различни валути. Взели и тях.

Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.