Бившият министър на финансите Владислав Горанов отново е извикан на разпит в Главната дирекция „Национална полиция”. Поводът - издирваната кола от Интерпол, с която беше засечен на граничен пункт „Калотина" току преди Коледа.

Горанов отиде на разпита без адвокат. На влизане пред журналисти каза, че не е собственик на автомобила, а само ползвател, защото колата е на лизинг.

Вчера вътрешният министър Бойко Рашков каза в парламента, че автомобилът е регистриран, преди да бъде произведен.

„Става въпрос за клониран автомобил. Няма как да регистрираме нещо, преди да е произведено. Вероятно става въпрос за документална измама и Рашков трябва да го знае по-добре от мен”, заяви Горанов.

„Рашков трябва да знае, че има 2 експертизи върху същия автомобил, които доказват, че този лек автомобил, който е внесен през 2020 година, не е манипулиран по никакъв начин.”, коментира още Горанов.

Той обясни, че колата е регистрирана 2 пъти у нас – веднъж, когато е внесена, и втори път – когато е добавено неговото име като ползвател.

МВР: „Разследването, което се води, е няколко тома“

Горанов заяви още, че е разпитван до момента 3 пъти по обвиненията на Васил Божков.

„Нови факти и обстоятелства няма как да бъдат добавени”, заяви бившият финансов министър. „Очевидно опитът на „Боец” да повдигнат отново темата цели само едно – Бойко Борисов да дава обяснения пред камерите на националните медии по теми, които отдавна са изяснени в публичното пространство”.

Той заподозря политическа атака. Откъде идва тя, Горанов заяви, че е „въпрос, свързан с орнитологията".

Разпитът му в ГДНП продължи около 40 минути.

Зачестили кражби с битови размери в столичен квартал

За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи.

Шофьорите в района се оплакват, че сутрин не знаят дали изобщо ще могат да тръгнат на работа.

„Вчера говорих с Трето Районно. Заловени са две групи и са привлечени като обвиняеми”, обясни Иван Божилов, кмет на район „Илинден”. Той обеща, че след ремонта на ул. „Кукуш” ще има по-добро осветление. Кметът ще настоява и за видеонаблюдение.