„За съжаление българският народ е разделен заради хора като президента Румен Радев, който се опитва с вдигнати юмруци да прави тези провокации.”. Това заяви сутринта лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Една част от хората харесват тези, които блокират пътищата и създават смут, бият полицаи и млади жени. Има и такива, които разсъждават нормално и подкрепят нормалните български граждани, които нямат общо с цялата картина.”, коментира още Марешки.

Той абсолютно отхвърли обвиненията срещу него, че депутатите му са подкрепили проекта за нова конституция на ГЕРБ срещу две концесии – тези на плажовете „Кабакум - Север 1” и „Кабакум - Север 2”.

Според обвиненията, едната концесия е взета от майка му, а другата – от бивш депутат от ВОЛЯ.

„Чух такова внушение от президента Радев. Това е много жалко, защото само човек, свикнал да работи по този начин, може да прави такива внушения.”, заяви Марешки.

„Всеки ден правя бизнес сделки, имам много сътрудници. Това няма нищо общо с политическата ни дейност”, допълни лидерът на ВОЛЯ.

Прогнозата на Марешки за управлението

„Управляващите го казаха, това си е техен проблем. Виждам, че вървят към приключване на мандата. Най-вероятно това ще се случи, но не знам кога.”.

„Приветствам нормализирането на ситуацията, че българският народ се освободи от анархията. Не приветствам биенето на полицаи, жени, деца. Трябва да се върнем към нормалността. Явно, че кокалът е много голям и хора, които са се облажвали, искат отново да го захапят. Ние нямаме интерес да сме народни представители”, каза по темата Веселин Марешки.

Румен Радев с мнение за ситуацията в страната

„Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата“, бяха най-запомнящите се думи на президента.

„Пострадалите през последното денонощие са десетки. Моята първа мисъл е за всички тях и техните близки.“

Това каза в специално обръщение относно случилото се на протестите по-миналата вечер президентът Румен Радев. Той обвини властта за случилото се на жълтитте павета.

Радев отправи солидни критики и към случващото се в парламента – той акцентира специално върху събраните над 120 гласа за промяна в Конституцията.

"Пред очите на всички се търгува подкрепа. Прави се опит да се прокара нова конституция със силата на парите.

Тези действия рискуват да хвърлят страната в безизходица", заяви леко угрижен президентът на страната.

Президентът призова и протестиращите граждани, и органите на реда, които са по площадите да запазят максимално спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарии на задкулисни играчи.