Една от участничките в телевизионното предаване „Игри на волята“ пострада сериозно, след като е нахапана от домашно куче. Марешка Бардем има дълбоки ухапвания в областта на шията и врата, като само чудо я е спасило от това да бъдат разкъсани важни кръвоносни съдове.

Младата жена разказа в ефира на Нова ТВ как се е случило всичко. По време на почивката й заедно с нейна приятелка във Велинград, двете се разхождали когато срещнали човек с куче от екзотична азиатска порода.

Животното нападнало без видима причина

Младите дами се заприказвали със собственика на кучето, като използвали случая да погалят животното. Без никаква причина кучето проявило агресия към приятелката на Марешка.

Самата тя признава, че няма опит в общуването с кучета, но въпреки това се е опитала да помогне на приятелката си.

Последвало нападение към самата нея, което завършило с жестоки и изключително дълбоки ухапвания, които кучето й нанесло в областта на шията и врата.

Собственикът на животното го усмирил, след което закарал Марешка в центъра за спешна медицинска помощ. Там промили раните и предписали лечение, което включва два вида антибиотици.

Скоро след това двете отпътували към Бургас, след което планирали завръщането си във Варна, където живеят и двете жени.

Марешка разказа пред камерата, че болката на разкъсаните места се влошавала със всеки изминал ден, което я е накарало да се обърне към лекарите и във Варна.

Раните са инфектирани и няма как дори да се зашият

Там е установено, че раните са се инфектирали и на практика трябва да се излекуват и една след това да бъдат зашити, като за целта трябва да се обмислят различни пластики, които да възстановят кожата.

Лекарят, който лекува Марешка, също застана пред камерите и разказа какво е състоянието й. По думите на д-р Луай Канхуш от МБАЛ „СВ. Анна-Варна” има активна и значителна инфекция, която е довела до появата на гнойни огнища.

Едва след овладяване на инфекцията може да се мисли за всичко останало. Той припомни, че след ухапване от куче е задължително се обърнем към лекар, който да постави нужните ваксини.