„Резултатите от вота показват, че членовете на партията подкрепят решенията на Нинова и водената от нея политика.”, Това заяви депутатът от БСП Димитър Данчев пред медиите по-рано днес

„На изборите за лидер на БСП участваха над две трети от членовете на партията. Те не бяха проведени от ръководството на партията, а от местните структури, които сами проведоха изборния ден и направиха преброяването.

Ако някой има съмнения, че вотът е бил манипулиран, считам това за сериозна обида към структурите на партията” - каза още той.

„Резултатите от вота показват, че членовете на партията подкрепят решенията на г-жа Нинова и водената от нея политика, която не дава почва на задкулисието в партията.”, посочи още той.

Според думите на Данчев резултатът от вчерашния вот е абсолютно показателен и за това, че членовете на партията тотално не обръщат никакво внимание на опитите за разпалване на вътрешнопартийни интриги.

„Те показаха, че БСП стои на една много здрава и солидна основа”, категоричен бе Данчев.

„В партията винаги е имало противоборство на различни мнения. Това показва, че демокрацията в БСП е жива. С изборите от събота за пореден път се наредихме до модерните европейски партии, които се водят единствено от интересите и очакванията на своите симпатизанти.", каза още депутатът от БСП.

Протестите са нещо много интересно

„Случващото се е много интересно - наблюдаваме първите етически и естетически протести в България. Хората, които са на площада не са нито гладни, нито безперспективни. Усещането им е, че те просто не стоят добре на едно и също селфи с властта”. Това заяви Любен Дилов-син пред медиите тази сутрин.

„Няма ясно формулирани политически противопоставяния, както беше през 2013 г., когато имаше ясна демаркация ляво-дясно”, посочи още той.

И допълни: „Според мен правителството само се вкара в един капан, в койот и да иска, вече не може да подаде оставка.”

„За мен нещата са много прости. Хората, които протестират, просто не искат да живеят повече така”, смята комуникационният консултант Любомир Аламанов.

Какво искат хората според тях

„Лъжата, че ако няма една политическа партия всичко ще се срине, е една тъжна лъжа. Хората искат една нормална държава – когато има престъпление, главният прокурор да го разследва, а не да отказва и да няма сила, която да го накара да го направи”, коментира още той.

„Хората искат някой да поеме отговорност. На нормалните хора им омръзна да живеят в ненормална страна”, каза Аламанов.