„Основното, с което смятам, че 2021 година беляза нашата история, е фактът, че ние водихме не борба за влизане в парламента, а борба за оцеляване на националната кауза, защото тя не беше представена в парламента.

Идеята „Възраждане” да присъства вътре беше свързана най-вече с това да има една независима политическа организация, която не е контролирана от чужди сили, посолства или олигарси. Да има възможността да защитава българския национален интерес вътре.

Ние водихме борба за България, която до този момент смятам, че успяхме да проведем сравнително успешно. Тя обаче още не е завършила”, посочи Костадинов.

Костадинов за коронавируса

Лидерът на „Възраждане” коментира и твърденията, според които партията е влязла в парламента, благодарение на пропаганда, свързана с COVID кризата.

„Разсмиват ме, защото тези хора не ни познават. Дори аз съм говорил с такива, които тепърва започват да се запознават с нас.

Те не знаят, че във „Възраждане” има и други хора, освен мен. Доколкото над нас имаше тежък медиен похлупак, който сега, разбира се, се пречупи напълно.”, допълни Костадинов.

По думите му само преди няколко месеца е било изключително трудно да се види лице, освен фигурата на председателя. Това създавало енигма около „Възраждане”.

„Ние сме единствената организация в българската политика, която разполага със свои структури във всяка една голяма българска емигрантска общност, както и в старите ни български земи, около нас, на Балканския полуостров. „Възраждане” работи бавно, неотклонно упорито в продължение на години.”, заяви лидерът на партията.

Ваксините – за или против според Костадинов

Костадинов беше категоричен, че не са употребили здравната криза за политически цели.

„Не. Ние това нещо го отстояваме като позиция още от миналата година. Второ - ако някой друг смяташе, че това може да му позволи да влезе в парламента или да му повиши процентите – защо не го направи. Нима ние трябва да сме единствените, които да защитават нормалността и здравия разум”, попита той.

Лидерът на „Възраждане” посочи, че би бил „изключително” щастлив да види в парламента разбирателство по темата, че не трябва да има зелени сертификати, ограничения, а ваксинацията да е само доброволна.

Костадинов препотвърди позицията си, че ако мнозинството подкрепи зеления сертификат, той ще влезе със своите избиратели в парламента.

„Категоричен съм! И не само с нашите избиратели. Сигурен съм, че ако тези, които прокарват политиката на служебния кабинет, питат своите избиратели, смятам, че ще бъдат много изненадани от отговора, който ще получат”, предупреди той.