Ако имате стара кола, която е пред бракуване и се чудите къде да я продадете за най-добра цена, този текст е точно за вас.

Старите коли са не само опасни за сигурността по пътищата, но и са финансова дупка, която няма почти никаква възвръщаемост, за това и фирми като KolaZaSkrap.bg предлагат толкова добри цени на изкупуване на коли за скрап – повече сигурност и по-чиста природа.

Какво различава услугите за вторични суровини и тези за рециклиране

Основната разлика между двата типа услуги, е че едната се занимава с рециклирането на цветни и черни метали, а другата се занимава с цялостно или частично рециклиране на множество видове материали в суровини.

Конструкцията на една кола включва множество различни материали, в това лице гуми, стъкла, пластмаса, метали и дори хартия. Тази комплексна конструкция изисква множество процеси, за да се извлече максимално всички вложени ресурси.

Подобни инсталации не са никак евтини и отнемат доста голяма инвестиция от страна на фирмата. Всъщност в страната има само една единствена услуга, която предлага пълно рециклиране и преработване на една бракувана кола и това са KolaZaSkrap.bg.

Какво е предимството на вторичните суровини

Вторичните суровини са специфични места, които събират и преработват цветни и черни метали в суровини, годни за преработка, правейки ги годни за повторно използване в индустрията.

Те са често срещани места, в София има над 50 различни депа за вторични суровини, което означава, че ако искате да предадете автомобила си там, можете да ги намерите сравнително близо до вас.

Големият проблем с това, обаче, е че на подобни места приемат само метала и вие сте длъжни да премахнете всичко друго, в това лице уплътнения, тапицерия, стъкла и прочее.

Предимствата на центровете за рециклиране и коли за скрап в София

Подобни центрове са също често срещани, но цената на изкупване на кола за скрап зависи до голяма степен от самата управа и способността на предприятието да извлече полза от закупената кола.

Ако едно предприятие разполага само с първична линия за скрапиране на кола, тогава ползите са ограничени.

Фирми като KolaZaSkrap.bg, за разлика от всички останали, разполагат със инсталация с напълно затворен цикъл на обработка.

Това ще рече, че те са способни да рециклират изцяло вашият автомобил, без да се налага вие да се ангажирате с неговото раздробяване, както е при вторичните суровини.

По-голямата ефективност на извличане на стойност от вашата кола, означава, че вие и фирмата преработвател, получавате повече от едно и също нещо. Ако търсите правилното място за предаване на стара кола, тогава те са правилното място за вас.