След като Барби получи своя филм, Братц се сдоби със… своята първа звездна колаборация в лицето на една от най-обсъжданите, обичани от едни и недолюбвани от други американски риалити звезди от рода Кардашиян – Кайли Дженър.

За пръв път куклите с алтернативен стил, които бяха пуснати през 2001 г. и завладяха бързо пазара със смелите си модни аутфити, преувеличени черти и всеобхватност на цвета на кожата, се трансформират в облика на известна личност.

Как изглежда Kylie серията на Bratz

Колаборацията се изразява в пускането на лимитирана серия кукли Братц с лика на Кайли, включваща 6 мини фигури, облечени в някои от най-култовите ѝ тоалети от последните години, включително визиите ѝ от Мет Гала 2019 и 2022.

Избраните визии включват репрезентация на култовата рокля тип „русалка“ на Версаче с пера в цвят лавандула и съответстваща светлолилава коса, вдъхновена от перуката, която Кайли носеше през 2019-та. Представен е и изцяло белият ансамбъл, вдъхновен от булчинското облекло, дебютиран няколко години по-късно на същото събитие, който тоалет Дженър посвети на дизайнера Вирджил Абло.

Куклите, разбира се, идват с подходящи принадлежности: миниатюрният Норман (италианската хрътка на Дженър) и въжена бариера от червения килим.

В прессъобщение производителя на Bratz обеща, че през следващите седмици ще излезе пълна линия с кукли Kylie.

„Кайли въплъщава всичко, което Братц са създадени да олицетворяват“

Колекцията беше пусната във вторник, ден след което Кайли сподели клип в инстаграм, в който 5-годишната ѝ дъщеря си играе с куклите.

Като се има предвид стилът на мини фигурките със смели визии, високи скули, котешки очи и пълни устни, които разтърсиха света на играчките в началото на новия век, изборът на Дженър въобще не е неразбираем. Естетиката е въплъщавана от рода Кардашиян, още преди да стане „кодифицирана“ в социалните мрежи.

„Фен съм на Bratz още от малка и винаги съм искала да имам своя собствена кукла Bratz”, споделя звездата с многомилионни последователи в мрежите, добавяйки, че се е насладила на всяка стъпка от процеса на създаването на кукленската линия.

Креативният директор на Братц смело потвърди, че Jenner наистина въплъщава всичко, което техните кукли са създадени да олицетворяват още преди 22 години – подкопаване на стандартното, бунтарство, енергичност и експресивност. „Това сътрудничество не само ще обхване милионите фенове на Кайли, но ще достигне и до публиката, която е израснала с Bratz и е развълнувана да преживее новия стил на линията днес“, завършва Джазмин Лариан.

Някои фенове пък побързаха да изразят недоволството си като критикуваха акуратността на тона на кожата на лимитираната серия, а други – неточната репрезентация на кучето на звездата.