Хора подадоха официално оплакване от лоши условия, изключително ниска хигиена и инвазия от дървеници в хотел, за който са платили не малката сума от 90 лева на вечер. Мястото за настаняване се намира в Черноморец.

„Посещавал съм доста хотели в България, но такъв видях за първи път – мръсотия. Това място за настаняване ако е критерий за посещаване от възрастни и деца – за мен е пълен резил от страна на Черноморието.”, смята оплакалият се Иван Колев.

Той твърди, че снаха му е получила болезнен обрив след първата вечер в хотела.

„Помислихме си, че има комари, но постепенно нещата ескалираха. След втората нощувка вече беше ясно, че цялата е нахапана от дървеници.”, допълни Колев.

Иван Колев споделя, че на мястото няма лице, което да е на висока, ръководна позиция. Няма управителски орган, на който да се оплачеш.

„Там не можеш да намериш никого – нито управител, нито човек на рецепция – нищо.”, добави мъжът.

Какво предприемат туристите

Туристите подават сигнал до РЗИ-Бургас. Оттам отговориха, че ще извършат проверка по случая.

„Хотелът е обезпаразитен по всички изисквания – всяка една стая и коридор. Това можем да го докажем с документи. До момента туристите, които са ни гостували, са оставали много доволни и очаровани”, обясни управителят на хотела.

Министерството на туризма също извърши щателна проверка по сигнала.

„При цялостната инспекция на обекта не бяха установени нарушения, вероятно хотелиерът е отстранил това, което е било като нередовност. Предстои да извършим повторна проверка, за да сме сигурни, че цената и качеството отговарят на исканата туристическа услуга.”, заяви началникът на отдел „Регулиране на туристическите дейности“ Елеонора Добрева.

Какво да правиш, когато дворът ти издава крайно неприятна миризма

В свой сигнал жители на столичния квартал „Лозенец” твърдят, че са подложени на редовен тормоз от свой съсед заради купища боклуци и непоносима миризма, идваща от двора му. Потърпевшите са подавали неведнъж сигнали за проблема до всички възможни институции, но засега няма резултат.

Хората от квартала разказват, че собственикът на къщата от която се разнася неприятната миризма е психично нестабилен и трябва да бъде затворен в лечебно заведение.

„Проблемът е от много години. Този боклук стои тук, защото цялата къща е пълна и няма къде да се сложи допълнително. Количеството на боклука е предпоставка за разпространението на зарази в района”, казват съседи.

Те обясниха, че човекът складира всякакъв вид ненужни неща от кофите. Напоследък обаче започва да събира и хранителни отпадъци.

„Съседната сграда е наша собственост. От самото начало положението е такова. Подаваме жалби от 2012г. към всички възможни инстанции. За всички тези години този проблем не се решава по никакъв начин”, казва Елеонора Зайдел, управител на строителна фирма.