„Успяхме да постигнем много сериозни резултати в рамките на мандата ни. Мисля, че хората ще оценят това, което сме направили”.

Това заяви министърът на енергетиката и водач на листата на ГЕРБ в Търговище Теменужка Петкова.

„Ние от ГЕРБ изпълняваме ангажиментите, които сме поели пред българските избиратели. Опитваме се да вършим работата си като управленци. Вече 4 години, смея да твърдя, че имаме успешен мандат с нашите коалиционни партньори.

Концентрацията ни е към това да свършим нашата работа и нашите ангажименти”, каза тя пред медиите.

„Надяваме се нашите коалиционни партньори от „Обединени патриоти“ да успеят да преминат необходимата бариера на изборите и да могат да влязат в парламента”, допълни още Петкова.

Запитана дали има съмнения в честността на предстоящия вот, тя отговори категорично, че няма притеснения.

„Изборите не се осъществяват от нито една политическа сила. Има си съответни органи, които отговарят за това. Ние, политиците, нямаме досег до тази организация.”, посочи тя.

По думите ѝ е нормално след вота да има и недоволни от резултатите.

„Важно е да зачетем волята на българските граждани. Единствено тя има значение”, коментира Петкова.

Кой ще бъде начело на България

Тя бе категорична, че когато една политическа сила спечели изборите, няма нищо по-логично от това нейният лидер да бъде министър-председател.

Според нея пред ГЕРБ не стои въпросът да има правителство, начело на което да не е Бойко Борисов.

„ГЕРБ има своя лидер - един министър-председател, който е много уважаван и ценен в Европа и в рамките на ЕС от нашите стратегически партньори, така че пред нас този въпрос не стои. Смятаме, че когато една политическа сила спечели изборите, няма нищо по-логично от това нейният лидер да бъде министър-председател.

Всичко ли зависи от изборите

"Нека да видим какво ще кажат българските граждани. Само те могат да кажат кой ще управлява България.“, посочи Петкова.

„На България ще ѝ трябва стабилно управление в следващите няколко години, защото предстоят нелеки години, в които трябва да бъдат преодолени последствията от COVID-19.

Ще бъдем изправени пред много важни задачи – да преодолеем здравната и икономическата криза, но предстои да се изпълнят и много важни приоритети, свързани с трансформацията на икономиката в ЕС, прехода към нисковъглеродна икономика и др. Тези дейности предполагат наличието на едно стабилно управление.“, допълни тя.