Gradski.bg получи информация, че все още има родители в София, които се страхуват да пуснат децата си в детските градини и яслите.

Това ни вдъхнови да напишем материал, който да ви даде няколко идеи за това с какво можем да занимаваме децата си докато работим от вкъщи и нямаме особено много време, което да им отделим.

След пандемията от коронавирус около детските градини се надвесиха черни облаци. Те са достатъчно тъмни, за да може всекидневно да чуваме в новинарските емисии по нещо, свързано с детските градини и яслите.

Напомняме, че на 01.06 – Ден на детето, родители излязоха на протест заради нищожно малкото места в столичните детски градини.

Недоволството е породено от факта, че тази година е поредната, в която след класирания няколко хиляди деца отново ще останат извън държавните градини.

От тук нататък какъв е процесът

Вариант ли е частната детска градина за вас? Ако това със сигурност не се вписва в семейния ви бюджет, защо не изчакате година?

Според родителите, излезли на протест, всички деца, които не са се класирали, трябва да бъдат подпомогнати с ваучер финансово за частна градина.

След срещата си със заместник-кмета по образованието, инициаторите на протеста излязоха от общината доста обнадеждени.

„Общината не разполага с такива средства и няма как да ги предостави. Приоритет на общината в момента са инвестициите за строеж на нови обекти”, заяви заместник-кметът по образованието Тодор Чобанов.

Децата са много капризни, когато дойде ред за търпеливо стоене вкъщи. Това е ясно на всеки човек, който гледа свои рожби.

Решението на проблема – детските играчки

Най-вероятно познавате чувството, което ни връхлита в момента, в който трябва да се разкъсаме между децата, работата, приятелите, семейството ни и всички останали отговорности. Сега си представете ангажиментът с децата ви да не е в такъв голям размер.

Ако изиграете картите си правилно, то планът е да дойде момент, в който детето ви да си играе мирно и спокойно в детската си стая, а вие да успявате да отмятате ангажимент след ангажимент в работата от вкъщи.

Какво трябва да направите ли? Докато дечицата кротко спят, вие просто трябва да влезете в онлайн магазин за детски играчки и да се потопите в невероятното разнообразие от продукти, предлагани във всички категории от сайта.

Сега внимателно разгледайте всяка категория. Забелязвате ли достъпните цени, защото не си въобразявате – наистина цените са толкова ниски!

Изберете сред хилядите предложения в категории от играчки за дома, за игри на открито, образователни играчки, както и любимите на всички конструктори.

В Dara.bg ще откриете и ученически пособия за дистанционното обучение на вашето поотраснало дете, с което то ще бъде в пъти по-ентусиазирано да изучава нови неща. Посетете онлайн магазина и се убедете сами!