13-годишно дете от Костенец е със счупена челюст, след като е било нападнато с юмруци от по-голямо момче. До спречкването се стига заради бутнато колело.

Пострадалото момче е с шина в устата и продължава да се лекува. Родителите му са подали и сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство.

„Минаха две седмици от лечението. Синът ми не може да говори и да се храни.

Има разкъсани нерви, които не е ясно дали ще се възстановят. Наложи се спешно да свалим брекетите му.

Нападението беше извършено на 27 януари. Синът ми си е играел с приятели.

Станало е спречкване между него и друго момче. Моят син му бута колелото му и другото дете го удря с юмрук в челюстта”, разказа притеснена майката на пострадалото дете - Нина Стаматова.

По думите ѝ, в деня на инцидента по-големият ѝ син отишъл в дома на семейството на нападателя, за да попита защо се е стигнало до подобна агресия. Майката на извършителя, обаче го изгонила.

„Бях много разгневена и написах пост в профила ми във Facebook, за да обърнем внимание на тази нечовешка постъпка. След серия негативни коментири майката на момчето, което нападна детето ми, ми писа и поиска да се видим, но аз отказах”, каза още Нина Стаматова.

Насилие над хора, но и над животни

Убиха три коня и едно куче на дървосекачи в землището на село Бреница. Според собствениците на животните те са застреляни най-безмилостно с огнестрелно оръжие.

Преследвачите били с бял джип „Нива” и бял „Опел Вектра”.

Потърпевшите са от село Глава и се оплакаха, че спрямо тях е постъпено крайно несправедливо. Те признаха, че са рязали незаконно дърва, но бяха категорични – нищо не оправдава стрелбата срещу животните им.

Те поискаха виновникът за деянието да бъде установен и наказан, а самите те обясниха, че са готови да понесат вината за собственото си деяние. Потърпевшите обвиняват за застреляните животни кмета на село Бреница.

Ето какво казва и кметът

„След като се запознах с инцидента, възникват много въпроси. Първият е защо, кой е как е убил животните?

Това е много неприятно. Това, че едни хора ме набеждават, че съм извършил тези неща, би трябвало да имат доказателства за това, което изнасят като информация”.

Това заяви пред медиите кметът на село Бреница Лъчезар Желев.

По думите му е редно подобно "свободно говорене", визирайки обвиненията на дървосекачите, да бъде прекратено, защото може да се обърне като бумеранг срещу тях. Кметът призова компетентните органи да се самосезират и да установят от къде са дървата, как са придобити и какво е било отношението към животните, когато са били живи.