През иначе тихия уикенд, в малката ни държавица наяве излязоха големи проблеми. В отчайващ клип във „Фейсбук“, качен от озверяла майка, готовоа на всичко, за да върне мъжа си, който не я обича, тя стигна до крайности.

Клипът ясно показва как майка бие тригодишната си дъщеричка. От Gradski.bg питаме накъде отива тази държава щом вече родители бият малките си деца докато те целуват ръцете им?

Видеото предизвика изключително много негативни реакции в социалната мрежа, както и много фанатични такива. След като видеото с насилие беше публикувано, социалните институции се самосезираха без дори да броим и множеството сигнали, които постъпиха в тях.

Незабавно на адреса на майката е изпратен полицейски патрул. Униформените са отвели родителското лице и малолетното дете в местното районно управление, където с тях са започнали работа служители на „Детска педагогическа стая“.

Допълнителна информация от запознати по случая

Бащата на битото момиченце е задържан още миналия понеделник.

„Детето беше във видимо добро състояние, чистичко, добре облечено и спокойно, когато го изведохме. Майката си даде сметка какво се е случило и какви последствия има от качения клип и извършеното деяние. Тя съжаляваше жестоко за това, което е направила.” Това бяха думите на началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник - Румяна Георгиева.

Георгиева посочи още, че обяснението на майката на детенцето за насилието, което е нанесла на дъщеря си, е било, че по този начин е искала да накаже бащата на детето, който не им обръщал абсолютно никакво внимание.

„Той се оказа по нейни данни и сведения, че е на работа в София. Ние не успяхме да осъществим връзка с него. По думи на майката те живеят заедно, но него все го нямало.”, уточни Георгиева.

Началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник допълни и още данни по случая. Според нея, видимо майката е изглеждала психически доста добре и не е освидетелствана по никакъв начин досега.

„Това видео, което видяхме във Facebook, ни навежда на мисълта, че тя има някакви религиозни убеждения, нищо повече. Полицията ще работи по този въпрос и ще излезе с конкретни факти”, каза още началникът на отдел „Закрила на детето“ в Перник.

Последствията

Засега детето остава под полицейска закрила за 48 часа. То е настанено в център за настаняване от семеен тип. Ще бъде предприета и временна мярка – настаняване в приемно семейство.

Тази мярка се взима изцяло с оглед неговата безопасност. Временна е, защото все пак родителите му ще имат възможността да поправят държанието си и да докажат, че са годни да гледат детето си отново.