История от врачанското село Три кладенци шокира с неописуемата си жестокост и за жалост е с финал, който често следва случаите на домашно насилие в България.

Мъж от врачанското село Три кладенци подпали жена си докато спи. Снощи малко след 21 часа съсед на семейството попаднал на зловеща гледка и подал сигнал в полицията. Жената горяла в двора на семейната къща и се опитвала да се самозагаси.

Кой е извършителят

Според източници това не е първото посегателство на 52-годишния мъж срещу 45-годишната жена, с която живее на семейни начала. Преди известно време той си позволил да остриже косата ѝ, а след това се опитвал да я удави в близкия язовир.

Същата вечер мъжът гонил с остра коса сина си, за да го заколи на улицата. Това направил и с по-големия си син преди години, което се оказало причината да напусне дома на родителите си.

След огнената стихия, която предизвикал за съпругата си, мъжът продължил да размахва острието на косата и да заплашва, когото срещне по улицата. Успял да се укрие за през нощта, но тази сутрин полицаите го намират и го задържат.

Мъжът е криминално проявен и осъждан на лишаване от свобода. Жената е с над 90% изгаряния и директно е транспортирана в „Пирогов”.

Кое е семейството? Какво знаят съселяните

На улица „Роза” семейството се нанесло, след като Татяна купила къщата с кредит. До вчера минавала средно по 90 км до Мездра и обратно, за да работи и да изплаща заема.

Във вторник вечерта си легнала рано, защото трябвало да става в 3 часа за нощна смяна.

„Често съм чувал да се карат. Той беше казал, че ще я запали, но ние не вярвахме на думите му. Все пак ни е баща!”, коментира синът на тежко пострадалата жена Милен Татянов.

Той и двама негови приятели първи чуват писъците на горящата жертва.

„Жената беше в критично състояние. Не знам какво заслужава този човек!”, коментира един от очевидците – Марин Георгиев. На помощ се притичват още хора.

Часове след като се разиграва сцената те не могат да се отърват от шока и да опишат видяното с думи.

„Аз, каквото съм видял, това не се забравя никога. Това е нещо ужасно!”, казва кметът Светлан Симеонов.

От тук нататък последиците за извършителя ще са възможно най-тежките заради и предните му провинения пред закона. Ако съдът сметне, че той е опасен за обществото, може да се стигне до тежки последствия.

Присъздата тепърва ще се оформя на база всичко доказано.