Да излезеш на разходка с детето си и да те пребият – това е историята на Владимир, който излиза на разходка с жена си и едногодишните си близначета в центъра на Видин. Група мъже, въоръжени с бухалки, го нападат без видима моментна причина.

Побоят е класифициран като тежък, а фактът, че е посред бял ден го прави още по-съмнителен. Владимир е ударен по главата, а жена му също е бита от хулиганите.

До момента има четири задържани лица, за които е доказано, че са присъствали на случката.

Малко предистория

Ден преди случката, Владимир е участвал в друго пререкание, случило се на пътя. За да не бъде блъснат от кола, Владимир удря по капака на автомобила.

Шофьорът нервно и убедително се заканва, че ще го намери и ще се саморазправя с него в един момент. Ден по-късно Владимир е нападнат от групата мъже с бухалки.

В момента на побоя

"Наобиколиха ме. Помолих ги само да оставя детето. Тогава бях ударен с бухалка по главата. Видях, че през това време бият и жена ми, която държеше другото дете", разказва той.

Когато Кристина (жената на Владимир) слиза от автомобила, вижда, че Владимир е наобиколен от група биещи го мъже. От нанесените удари, бащата на децата ѝ пада на земята и за жалост изпуска една от рожбите.

В този момент Кристина взима двете деца и бяга настрани от случващото се. Нападателите заплашват семейството и с убийство в най-скоро време.

Свидетелски показания

Очевидци от мястото разказват, че ситуацията е била много стресираща за наблюдение. Хората са на мнение, че подобно нещо е абсолютно недопустимо и не е нормално да се случва в европейски град.

Хора, които са близки или познати на другата страна – на нападателите, са на обратното мнение. Според тях, мъжете са отишли да се помирят и разберат, но са нападнати от Владимир и съпругата му.

Това със сигурност ги е провокирало до такава степен, че да отговорят на настроението на семейството. Те твърдят, че няма как техните близки да са носили хладни оръжия като бухалки и ножове.

Ситуацията след случилото се

Ромската махала в град Видин е блокирана от полиция. Щателно се проверяват всички влизащи и излизащи от квартала хора и автомобили.

Интересен факт е, че и четиримата задържани живеят във видинския квартал „Нов път“, което внася още повече съмнение по това, че всъщност нападението е предварително планирано. Ако това се окаже вярно, то има голяма вероятност виновниците да бъдат наказани за предумишлено нанасяне на телесна повреда.