Градинските мебели са страхотно допълнение в градината и двора у дома или на вилата, но могат да намерят приложения и в други среди. Тъй като са устойчиви на външните условия те са подходящи варианти за веранди, усвоени плоски покривни пространства, а също така и за заведенията в паркове и градинки, както и тези разполагащи със собствен зелен кът.

Прочетете повече за различните стилове градински комплекти, техните предимства и приложение в следващите редове.

Ниски градински комплекти от ратан със сваляеми възглавници

Това е един от най-популярните варианти за кафенета и други типове заведения от среден клас, които се намират на територията на паркове, градини, площади и прочие.

Предпочитан е, тъй като изработеният от PVC ратан има доста добра естетика и освен това се грижи за удобството на клиентите. Той устоява на различни атмосферни колебания и е почиства сравнително лесно, а свлаяемите възглавници могат бързо и лесно да се приберат, когато времето се развали. Освен това техните калъфки могат да се перат, което улеснява поддръжката.

Ниското ниво се предпочита основно за кафенета и други заведения, в които се предлагат основно напитки. То предразполага към по-добро отпускане и качествен релакс. Ако търсите точно такъв за своето място, в онлайн магазините има няколко страхотни предложения на изключително изгодни цени за българския пазар.

Високи комплекти градински с ратанови маса и столове

Този тип градински комплекти са изключително подходящи за ресторанти и заведения със собствена красива зелена градина. По-високото ниво на мебелите позволява използването му на места, в които има повече опции за хранене или то е основната причина за посещение. Затова са идеални за сладкарници, ресторанти за основно и брънч хранене, пицарии, сладоледени заведения и други подобни.

Дървени комплекти с пейки и маса

Ако се оглеждате за такива, най-добре е да изберете стабилни комплекти, изградени от масивно дърво. Те са изключително здрави и устойчиви и ще ви служат за наистина дълго време, независимо от човекопотока, който минава през вашето заведение.

Идеални са за заведения, изповядващи културата на бързото street хранене и здравата храна.

Метални комплекти за градина

Стига да изберете правилния вариант, макар и изработен изцяло от метал, комплектът може да се окаже особено комфортен. Опцията е добра за летни заведения, които са отворени само през най-горещия сезон от годината. Предимство е, че металът е най-издръжливият на времето материал, когато става въпрос за продължителна употреба на открито. Затова ако искате да използвате комплекта за по-дълго, най-вероятно това е най-успешният избор.

Добра алтернатива са и изцяло изработените от PVC комплекти, както и комбинацията между метал и стъкло.